:

:

TV Most

clock

Decembar 11, 2023   15:14

0

73

Dačić primio u oproštajnu posetu ambasadora Slovačke Fedora Rosohu

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa ambasadorom Slovačke Fedorom Rosohuom, koji završava svoj mandat u Srbiji i tom prilikom je konstatovano da bliski i prijateljski odnosi između naših dveju zemalja imaju dugu istorijsku tradiciju.

Tokom razgovora istaknuta je neophodnost produbljivanja odnosa i daljeg jačanja u svim oblastima od zajedničkog interesa, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Tokom sastanka sagovornici su izrazili zadovoljstvo što dve zemlje ostvaruju intenzivan i kontinuiran politički dijalog na svim nivoima i preneta je spremnost da se on nastavi i ubuduće.

Dačić je zahvalio na kontinuiranoj podršci koju Slovačka Republika pruža Srbiji po pitanjima od našeg vitalnog nacionalnog interesa.

Rosoha je zahvalio Dačiću na saradnji, naglašavajući da mu je bila privilegija da službuje u Srbiji, prijateljskoj zemlji sa kojom Slovačka ostvaruje uspešnu i konstruktivnu bilateralnu saradnju u gotovo svim sferama odnosa.

Obavestio je o nameri da se otvori još jedan počasni konzulat Slovačke u Srbiji.

Dačić je istakao zadovoljstvo zbog uspešne saradnje dve zemlje na multilateralnom planu, posebno podstičući dalje zajedničke aktivnosti na planu međusobnih razmena podrški kandidaturama u međunarodnim organizacijama i institucijama.

U razgovoru je konstatovano da postoje brojne mogućnosti za dalje jačanje svih vidova saradnje od obostranog značaja, posebno u oblasti ekonomije.

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g

DačićFedor Rosohu
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva