:

:

TV Most

Foto: Grad Novi Sad

clock

Avgust 24, 2022   13:51

0

134

Deca iz Opštine Štrpce posetila Novi Sad

Grupa od 42 dece, sa Kosova i Metohije, iz Opštine Štrpce, u periodu od 22. do 25. avgusta boravi u Zrenjaninu, kao gost Crvenog krsta Zrenjanina i Grada Zrenjanina. Ona su danas posetila Novi Sad gde ih je, u Gradskoj kući, primio zamenik gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić.

"Ovakvi susreti su prilika da ukažemo na podršku i privrženost našem narodu sa Kosova i Metohije. Novi Sad je grad velikog srca i otvorenih vrata za svu decu i sve dobronamerne ljude koji ga čine boljim i lepšim mestom za život. Uveren sam da vremena nikada ne mogu da budu toliko teška koliko mi možemo da budemo složni oko našeg zajedničkog cilja, a to je bolja budućnost. Budućnost u kojoj ćemo učiniti sve da sačuvamo mir i stabilnost i da pobeđujemo i u znanju i u ekonomiji i u sportovima", izjavio je Milan Đurić i dodao da je Novi Sad svim srcem uz narod sa Kosova i Metohije koji podržava i pomaže kad god je to potrebno.

On se zahvalio Crvenom krstu, svim organizacijama i pojedincima koji svojim zalaganjem doprinose da akcija, započeta 2015. godine i danas uspešno traje i izrazio uverenje da će tako biti narednih godina.

Sekretar Crvenog krsta Novog Sada Dragan Lazić istakao je da je zahvaljujući toj akciji, od 2015. godine, preko 300 dece, osnovnoškolskog uzrasta, sa Kosova i Metohije imalo priliku da poseti Novi Sad.

"Od 2016. godine pridružio nam se i Grad Zrenjanin. Ovom prilikom želim da se zahvalim gradovima Novom Sadu i Zrenjaninu bez čije podrške ne bismo uspeli da realizujemo dolazak dece. Takođe, važno je da istaknemo i veliki doprinos prosvetnih radnika i organizacije Crvenog krsta u Opštini Štrpce, koji bez obzira na okolnosti uspešno istrajavaju u svom humanitarnom radu", rekao je Dragan Lazić i objasnio da će deca danas obići centar Novog Sada, Petrovaradinsku tvrđavu, posetiti Muzej grada Novog Sada i imati priliku da se upoznaju sa osnovnim tehnikama oživljavanja.

Izvor: T a n j u g, RTV

KiMNovi Saddeca iz ŠtrpcaZrenjanin
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva