:

:

TV Most

clock

Januar 28, 2023   11:22

0

224

Dečanska vinica i manastir Zočište dobili značajnu pomoć za osnaživanje svojih ekonomija

Dečanska vinica i manastir Zočište dobili su, zahvaljujući podsticajnim sredstvima i projektima Kancelarije za Kosovo i Metohiju, značajnu pomoć za osnaživanje njihovih ekonomija, saopštila je Kancelarija za KiM.

Dečanskoj vinici u Velikoj Hoči uručena je pčelarska oprema, kao i košnice i rojevi, uz prekopotrebni viljuškar kojim nesmetano mogu da vrše utovar i istovar flaširanih vina i grožđa, s obzirom na to da im je zbog loše pristupačnosti vinici to bilo neophodno.

Manastir Zočište dobio je sredstvima Kancelarije za Kosovo i Metohiju voćarski traktor sa prikolicom. Ova oprema bila im je važna zbog vingorada koji se nalaze u Orahovcu i blizini samog manastira.

Zamenik direktora Kancelarije za KiM Veselin Kočanović kaže da značajan deo sredstava ova institucija izdvaja za pomoć manastirskim ekonomijama.

“Znamo koliko je značajno da naši manastiri mogu nesmetano da razvijaju svoje ekonomije, da budu samoodrživi i mi smo tu da im u tom segment pomognemo kroz nabavku neophodnih mašina, opreme, sadnica i drugih potrepština. Svako ulaganje u Kosovo i Metohiju višestruko se vraća, jer je to ulaganje u naš ostanak i opstanak na ovim prostorima i nastavićemo da kroz projekte i podsticajna sredstva ulažemo u taj vid podrške”, rekao je Kočanović.

Izvor: TV Most, saopštenje; Foto: Kancelarija za KiM

KiMKancelarija za KiMZočišteDečanska vinicapomoćVeselin Kočanović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva