:

:

TV Most

clock

Jun 01, 2019   11:05

0

208

Đoković danas sa gotovo nepoznatim Karuzom, Lajović protiv Zvereva

Ponovo će Novak Đoković, i u 3. kolu, danas, na gotovo nepoznatog tenisera, Italijana Salvatorea Karuza (147). Meč počinje oko 13 časova. 

"Zaista je zanimljivo da ću odigrati treći meč protiv nekoga s kim nisam odigrao nijedan meč. Mislim da mi se to do sada nikada nije dogodilo u karijeri na grend slemu", prokomentarisao je Novak.

Ističe da čak nije imao priliku sa njim ni da trenira.

"Pogledao sam malo njegov meč dok sam čekao da izađem na teren. Ne poznajem puno njegovu igru. To uvek može da bude opasno, jer takvi igrači nemaju šta da izgube. Imao je već pet mečeva, uigran je. Ali, igram dobro i ako budem i dalje ovako igrao, mislim da su mi šanse veoma velike da dobijem sledeći meč", kaže Đoković.

Karuzo je u prethodnom kolu napravio veliko iznenađenje pobedom Žila Simona (26) u svega tri seta.

"Biće veoma motivisan. Igraćemo na jednom od najvećih stadiona i očekujem lep meč. Ali, analiziraću ga i pripremiću se dobro", dodao je Novak.

Danas će na teren i Dušan Lajović (30) protiv opasnog Aleksandera Zvereva (5). Biće to odlična prilika za revanš za prošlogodišnji poraz u pet setova na Rolan Garosu. Meč počinje oko 11 sati. 

"U dosadašnjem delu sezone nije bio u formi u odnosu na ono što se od njega očekuje. Ali, uspeo je pre Rolan Garosa da osvoji turnir u Ženevi. U prvom kolu je prošao u pet setova, u drugom je odigrao tri, pa je pronašao igru i samopouzdanje. Nadam se da ću uspeti da zadržim nivo iz prethodna dva meča", najavio je ovaj duel Lajović, koji je juče igrao u dublu s Tipsarevićem i pobedio par Molhanov - Zelenaj 7:5, 7:6.

Taktika, kaže, neće mnogo odudarati od načina na koji inače igra.

"Ima izuzetno dobar servis, bez obzira na to što je reč o šljaci. Najbitnije je kako ću uspeti da se snađem na riternu, a način na koji ću graditi poen je kao i sa svakim drugim igračem. Vrhunski je teniser i ukoliko se oseća dobro biće jako teško poremetiti ga. Najbitnije je da zadržim kvalitet", kaže Duci.

Vrlo je bitno i da je odmoran, jer je prva dva meča brzo dobio u tri seta. Dobri rezultati u poslednje vreme mu takođe daju samopouzdanje.

"To samo može da pomogne. Sigurno je da nisam isti igrač. Osećam se mnogo rasterećenije", poručio je Lajović.

Đoković je juče, dobro raspoložen, trenirao sa Miomirom Kecmanovićem. Igrao se tenis, ali se i pričalo o muzici, u opuštenoj atmosferi. Sve je to, pred kraj, pratio i Novakov bivši trener Boris Beker. Njih dvojica su, posle treninga, otišli na trenutak zajedno, pričajući o sportu, porodici, deci...

Odmah posle toga, Nole se pridružio svom timu i Marijanu Vajdi, s kojima je počeo da kuje taktiku za današnjeg protivnika.

Izvor: Novosti

tenisRolan Garos
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva