:

:

TV Most

clock

Septembar 13, 2023   16:25

0

176

Donacije Telekoma stigle i u škole u Kosovskom Pomoravlju

Generalni direktor “Telekoma Srbije”, Vladimir Lučić, završio je svoju dvodnevnu posetu Kosovu I Metohiji donirajući pametne table i sportske rekvizite osnovnim školama u Kosovskom Pomoravlju.

Generalni direktor „Telekoma Srbije“, Vladimir Lučić, zajedno sa pomoćnicom direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Svetlanom Miladinov, posetio je dve osnovne škole u Kosovskom Pomoravlju – “Veljko Dugošević” u Ranilugu I “Petar Petrović Njegoš“ u Gornjem Kuscu, gde je uručio pametne table, po loptu za fudbal, košarku i odbojku i šahovsku tablu.

Ideja za ovu, hvale vrednu akciju, potekla je 1.septembra od predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, koji je istakao važnost unapređenja obrazovanja. Donacija pametnih tabli realizovana je u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju.

“U školskim ustanovama, pre svega osnovnim školama po čitavoj Srbiji u toku septembra biće podeljeno 180 pametnih tabli, od kojih 10 smo imali čast ova dva dana da doniramo školama u na Kosovu i Metohiji i one su interaktivne i najsavremenije trenutno u svetu”, izjavio je za Rtv Puls, Vladimir Lučić, generalni direktor „Telekoma Srbija“.

Pametne table su među najsavremenijim u svetu i donose nove mogućnosti u učenju.

“Ovo je era digitalizacije, što je očigledno, digitalni svet postaje toliko blizak nama da prosto moramo da idemo u korak sa vremenom. Pametne table omogućavaju da deca svoje znanje praktično razviju i usavrše i da omoguće da preko ovakvih tabli koje su podeljene na prostoru Kosova i Metohije, mogu da komuniciraju sa svojim vršnjacima”, kazala je Svetlana Miladinov, pomoćnica direktora Kancelarije za KiM

Ova donacija će mnogo značiti našim školama, koje će ići u korak sa vremenom.

“Čast i privilegija je da opština Kosovska Kamenica i osnovna škola “Veljko Dugošević” iz Raniluga dobije ovu vrednu donaciju, istakla je predsednica privremenog organa opštine Kosovska Kamenica, Tanja Aksić i zahvalila donatorima.

“Smatram da će u velikoj meri ova interaktivna tabla da poboljša nastavni proces, da olakša i nastavnicima i učenicima i gledamo da u narednom periodu osnovna škola Veljko dugošević, a i sve ostale škole budu škole XXI.veka, kazala je Tanja Aksić.

Dragana Simić, psiholog u OŠ „P.P.Njegoš“ u Gornjem Kuscu izjavila je da su nastavnici informatike tu da učenicima i nastavnicima objasne kako se ovaj uređaj koristi.

“Kancelarija za KiM će nastaviti da ulaže na ovim prostorima, jer da nije dece, da nije ljudi sa prostora Kosova i Metohije ne bi bilo smisla da bude ni nas. Cilj svega ovoga je borba, zajednička borba za opstanak i ostanak Srba na ovom prostoru i mi od toga nikada nećemo odustati”, poručila je Miladonov.

Osnovna škola „Petar Petrović Njegoš“ u Gornjem Kuscu sa 216 učenika i „Veljko Dugošević“ u Ranilugu sa 260 učenika, jedne su od najvećih škola u Kosovskom Pomoravlju.

Izvor: RTV Puls; Foto: RTV Puls

KiMKosovsko PomoravljeLučićMiladinovKancelarija za KiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva