:

:

TV Most

clock

Oktobar 16, 2019   9:48

0

327

Đurić: Razlog brutalnog upada je zastrašivanje i kriminalizacija Srba

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić potvrdio je jutrošnju akciju ROSU na severu KiM i rekao da su želeli da uhapse šefa operative KPS-a za sever Željka Bojića, a da su odveli njegovog sina Vasilija Bojića u nepoznatom pravcu.

Tokom akcije uhapšen je još jedan radnik KPS-a regiona sever Rade Basara. Dodaje da je namera da okrive Srbe za ubistvo Olivera Ivanovića.

Ðurić je rekao da je više od 100 pripadnika specijalne jedinice ROSU, naoružanih do zuba, upalo jutros u 5.45 na sever KiM, da su u grad ušli sa 25 vozila, a da je oko 40 vozila bilo na ulazu u grad.

Glavna meta operacije, kako kaže, bio je komandir operative KPS-a zadužen za sever Željko Bojić kome su upali u stan, izvršili premetačinu i odveli sina Vasilija Bojića u nepoznatom pravcu.

Dodaje da je uhapšen još jedan radnik KPS sever regiona Rade Basara, koji je radio na značajnim slučajevima.

"To je deo scenarija da se Srbi kriminalizuju, zastraše, da se pod pritiscima uvežu sa različitim zločinima koji su se desili na području KiM, uključujući i neka ubistva", rekao je Ðurić.

Prema saopštenju kosovske policije, akcija je sprovedena u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića.

"Ova policijska akcija izvedena je na osnovu naloga za pretres koji je izdao Osnovni sud, Posebno odeljenje, a koji je rezultirao hapšenjem osumnjicenog policajca (RB) uključenog u nalog za pretragu", navedeno je u saopštenju.

Navodi se da se traga za drugim osumnjicenim policajcem, a da je još jedan osumnjičeni uhapšen i da je kod njega pronađeno oružje.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je više puta govorio o ovakvom scenariju, a 29. maja ove godine, posle tadašnjeg upada ROSU na sever, on je upozorio da se ovako nešto sprema i da će Željko Bojić i srpski policijski region biti meta Prištine.

Inače, upad jedinica ROSU dogodio se za manje od 24 časa posle poraza Prištine u Interpolu.

Policijska akcija počela je rano jutros kada je više od 100 pripadnika specijalne jedinice ROSU, naoružanih do zuba, upalo u 5.45 na sever KiM. U severni deo Kosovske Mitrovice ušli su sa 25 vozila, a oko 40 vozila ostalo je na ulazu u grad.

Policija je upala u stan Željka Bojića, gde su izvršili premetačinu i odveli sina Vasilija Bojića u nepoznatom pravcu.

Posle hapšenja dvojice Srba kosovska policija napustila je sever oko šest sati i povukla se južno od Ibra.

Izvor: Танјуг

KiMĐurićupad ROSUhapšenje Srba
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva