:

:

TV Most

clock

April 14, 2020   20:07

0

185

Đurić: U većinski srpskim sredinama na KiM obolela 51 osoba, izlečene 3, preminule 2

Direktor Kancelarije za KiM je u Dnevnom izveštaju o situaciji na Kosovu i Metohiji objavio na svom Instagram nalogu  da je obolelih u većinski srpskim sredinama 51, izlečene su 3 osobe, a preminule dve. 

 

"Ukupno je obolela 51 osoba, izlečena su 3 lica, a do sada su preminule 2 osobe. Obolele osobe su iz Kosovske Mitrovice (23), Zvečana (13), Leposavića (6), Zubinog Potoka (8), Lipljana (1). Oboleli su smešteni u: KBC Kosovska Mitrovica (10), Studentski centar (27), KC Niš (3), KC Kragujevac (4), KC Srbije Beograd (1), Beogradski sajam (1).
⠀⠀⠀⠀⠀
- U Zvečanu 1 novoobolelo lice. U Kosovskoj Mitrovici izlečena 2 lica. U Zubinom Potoku 1 novoobolelo lice, dok se 47 lica nalazi u samoizolaciji. COVID ambulanti DZ u Leposaviću javilo se 8 lica sa respiratornim infekcijama od kojih je 5 lica testirano.
⠀⠀⠀⠀⠀
- Svakodnevno radimo na utvrđivanju kontakata svih zaraženih lica kako bi bila blagovremeno testirana.
⠀⠀⠀⠀⠀
- Od srede, 15. 4. 2020. godine, odlukom PIS u Prištini, žitelji Kosova i Metohije stariji od 16 godina moći će da se kreću samo 90 minuta u toku dana, od 07:00 do 22:30 časova, u utvrđenim vremenskim intervalima prema pretposlednjem broju lične karte. Osobe mlađe od 16 godina moći će da se kreću samo uz člana uže porodice. Za strance važe ista pravila prema pretposlednjem broju pasoša. Vozači u vozilima neće moći da prevoze više od jednog putnika. Kazne za nepoštovanje navedenih mera za fizička lica iznose 1.000 do 2.000 evra, a za pravna lica 3.000 do 8.000 evra.
⠀⠀⠀⠀⠀
- Naši volonteri nastavljaju da obilaze ugrožene građane i porodice i odnose im pomoć u vidu paketa sa hranom i higijenskim sredstvima, a pomoć pružaju i u nabavci lekova i kupovini hrane. Rad volonterskih timova biće organizovan u skladu sa odlukom Prištine da ograniči kretanje licima na 90 minuta u toku dana.
⠀⠀⠀⠀⠀
- Obezbedili smo zaštitna odela za Zavod za javno zdravlje i Zdravstveni centar u Kosovskoj Mitrovici. Za socijalno ugrožene u Kosovskoj Mitrovici nabavljeno 1000 gajbica jaja.
⠀⠀⠀⠀⠀
- Opštinski štabovi za vanredne situacije redovno vrše dezinfekciju javnih površina i ustanova i obaveštavaju građane o merama Vlade Srbije."

Izvor: TV Most, Instagram / Marko Đurić

Marko ĐurićkoronavirusKOVID 19Dnevni izveštajKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva