:

:

TV Most

clock

Avgust 12, 2023   20:30

0

92

Euleks: Svi dokumenti predati, nadležnost imaju kosovski organi

U decembru 2018. godine Euleks je predao policijske, tužilačke i sudske spise predmeta i pratećih dokaza kosovskim organima i oni su sada nadležni za sve predmete, naveli su iz te Misije na pitanje Radio KiM zašto je obustavljena istraga o ubistvu dečaka Ivana Jovovića i Panta Dakića i ranjavanje još četvoro dece iz Goraždevca, na današnji dan pre 20 godina.

"Euleks je predao 495 policijskih spisa predmeta organizovanog kriminala, 434 spisa predmeta ratnih zločina, spise predmeta nestalih lica, spise predmeta na kojima je radio samo Euleks i preko 1400 tužilačkih spisa predmeta", navedeno je u odgovoru Euleksa za Radio Kim.

Iz Misije dodaju da nakon završetka procesa primopredaje, nadležni kosovski organi imaju punu odgovornost za spise predmeta i prateće dokaze koji su im predati.

Pet godina nakon što je predat kosovskim pravosudnim organima, nije poznato šta je sa materijalom u slulaju ubistva srpskih dečaka na Bistrici, i da li će slučaj biti otvoren ponovo, podseća Radio KiM.

Ranije danas, otac ubijenog Panta, Milisav Dakić rekao je novinarima da porodice niko ne obaveštava i pozvao međunarodne i domaće institucije da se uključe u rešavanje ovog slučaja.

Euleks je slučaj zatvorio 2011. godine zbog, kako su naveli, nedostatka dokaza.

Izvor: Kosovo online/Radio KiM; Foto: Intermagazin

KiMEulekszločin u Goraždevcu
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva