:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

Novembar 22, 2021   19:12

0

182

Filipović: Na današnjem saslušanju utvrdili smo jako bitne činjenice

U Osnovnom sudu u Prištini danas je nastavljeno suđenje optuženima za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića lidera Građanske inicijative „SDP“.

Pred Osnovnim sudom u Prištini danas je svedočila Ksenija Božović zamenica pokojnog Olivera Ivanovića, nastaviće i sutra. Iskaz je trebao da da i Časlav Ilić, ali je njegovo svedočenje pomereno za naredni dan, a takođe je u svojstvu svedoka pozvana i Milena Popović, koja zbog zdravstvenih razloga nije prisustvovala današnjem ročištu, ali kako je rečeno u sudu, to može učiniti početkom naredne godine. Ročištu ne prisustvuju ni Marina Ivanović, bivša Oliverova supruga, kao i sin Nikola, koji su prethodno predstavljali porodicu u svojstvu oštećene strane. Porodicu Ivanović će kao oštećenu stranu od sada predstavljati advokat Milan Bigović.

Branilac optužene Silvane Arsović, Jovana Filipović kaže da su tokom ispitivanja Ksenije Božović utvrdili bitne činjenice za postupak koji se vodi pred sudom.

“Na današnjem saslušanju utvrdili smo jako bitne činjenice za celokupni dokazni materijal, odnosno za celokupni postupak koji se vodi pred ovim sudom. Nadamo se da će i dalje svedoci sarađivati kao svedok koji je danas bio saslušan i detaljno davati svoj iskaz koji će dovesti do utvrđivanja materijalne istine. Mi kao strana odbrane Silvane Arsović predložili smo da se saslušaju još dva svedoka čiji su iskazi predviđeni da se samo pročitaju. Predložili smo da se saslušaju u toku postupka, tako da očekujemo da će biti saslušano ukupno 30 svedoka”, zaključila je Filipović.

Branilac Radeta Basare advokat Tom Gaši izjavio je da svedočenje Ksenije Božović ima političku konotaciju i da je  rekla da nijednog od optuženih u sudnici nije prepoznala.
“Ona do sada nije rekla da je prepoznala nijednog od optuženih, koji su svi Srbi, i da je u danu kada je ubijen Ivanović na samom mestu bilo puno ljudi, da su bili policajci koje nije poznavala i da je videla čaure. Celu njenu izjavu ne mogu da iznesem da to ne utiče na druge svedoke, koji će svedočiti posle nje i biti saslušani narednih dana”, rekao je Gaši.

Advokat Faruk Korenica branilac optuženog Nedeljka Spasojevića istakao  je nakon svedočenja, da ima još svedoka koji nemaju veze sa događajem i da se uglavnom ide u širinu kako je Ivanovićeva stranka funkcionisala. On je dao  predlog da se protiv dvojice optuženih izdvoji krivični postupak jer nemaju nikakve veze sa prvom grupom optuženih.

Podsetimo, Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018 godine u severnom delu Kosovske Mitrovice ispred svoje kancelarije Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” koju je i osnovao. Specijalno tužilastvo u Prištini podiglo je optužnice protiv 6 osoba srpske nacionalnosti.

Izvor: RTV Gračanica

KiMubistvo Olivera IvanovićaFilipovićsuđenje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva