:

:

TV Most

clock

Jun 15, 2019   14:05

0

91

Gaši o taksama protiv Srbije: Nisu uticale na budžet tzv. Kosova, ovo je politička odluka

Takse koje je Priština uvela na robu iz Srbije i BiH nisu uticale na kosovski budžet, izjavio je danas zamenik ministra finansija tzv. Kosova Fatmir Gaši.

"Ukoliko dve zemlje međusobno ne prihvataju nijedan dokument, ni carinsku deklaraciju, ni pečat, ni oko slobodnog protoka roba i ljudi, tablica… Priština je bila primorana na takvu meru", rekao je Gaši, odgovaranjći na pitanja novinara na regionalnom Samitu guvernera u Bečićima.

Prema njegovim rečima, takse nisu ekonomska, već politička mera, koja je nastala zbog neusaglašavanja politika Beograda i Prištine.

On kaže da su takse uticale samo na strukturu uvoza.

“Ono što smo uvozili iz Srbije, negde oko 500 miliona evra, i BiH, oko 300 miliona evra, zamenjeno je proizvodima iz Nemačke, Izraela, Poljske i Albanije. Na taj način nadomešten je budžet i nismo imali nikakve posledice”, rekao je danas Gaši

Istakao je da region mora politički da se pomiri i da stvori put za razvoj ekonomskih potencijala, da srađuju jedni s drugima, uvoze, izvoze, ali da se o svemu tome odlučije na političkom novou.

Izvor: Танјуг

KiMtakse
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva