:

:

TV Most

clock

Decembar 05, 2023   12:37

0

81

Gašić uručio 161 rešenje o zaposlenju za diplomirane studente KPU

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić uručio je danas 161 rešenje o stalnom zaposlenju diplomiranim samofinansirajućim studentima Kriminalističko-policijskog univerziteta (KPU), od kojih su neki dosad imali nerešen radno-pravni status u okviru Ministarstva. 

Gašić je istakao da je kroz dodelu rešenja o stalnom zaposlenju rešen problem koji je trajao dve decenije.

"Mogu slobodno da kažem da se preko ovih ljudi prelomila neusklađenost između statusa samofinansirajućih studenata i odsustva zakonskih rešenja, koji taj status ne prepoznaju kada je u pitanju Kriminalističko-policijski univerzitet", naveo je Gašić. 

On je ukazao da se kao ministar susreo sa mnogim zakonskim ograničenjima koja mu nisu dozvoljavala da se status ovih pripadnika reši odmah.  

"Nepravda koja je ovim ljudima naneta najbolje se vidi kroz primer pripadnika Ministarstva koji je nakon diplomiranja 2008. godine, čekao punih 11 godina da započne rad u MUP, odnosno 15 godina da dobije rešenje o stalnom radnom odnosu koje će mu danas biti uručeno ", rekao je Gašić. 

Prema rečima Gašića, nesumnjivo je da su pripadnici MUP-a koji su dobili rešenje o zaposlenju, na Kriminalističko-policijskoj akademiji stekli obrazovanje koje je MUP-u potrebno. 

"Čvrsto sam odlučio da uz ovlašćenja kojima raspolažem, volju koju imam i stručnost mojih saradnika koji su me podržali, nađemo način da na ovaj višedecenijski problem stavimo tačku", objasnio je Gašić. 

Tanja Ivković, jedna od pripadnica MUP-a koja je dobila rešenje o zaposlenju, istakla je da studentima koji su završili Kriminalističko-policijski univerzitet data mogućnost da formalno-pravno postanu deo jedne velike porodice, čiji je zadatak da štiti i unapredi bezbednost građana i njihove imovine. 

"U ime svih nas obećavamo da ćemo opravdati ukazano poverenje, da ćemo svoje znanje stalno usavršavati i čuvati našu zemlju i sve ljude u njoj, na ponos, kako naših predaka, tako i naših potomaka", navela je Ivković. 

Izvor: TV Most, saopštenje

GašićKriminalističko-policijski univerzitet
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva