:

:

TV Most

clock

Jul 08, 2022   18:08

0

143

Gračanica: Licemerni potezi i simbolične akcije Aljbina Kurtija

Na Kosovu i Metohiji situacija je trenutno mirna, međutim napetost i dalje vlada nakon akcije Policije u Štrpcu i odluka Prištine koje se odnose na sever pokrajine. Poznavaoci prilika ocenjuju da je na delu još jedan licemeran potez Aljbina Kurtija.

Navodne akcije koje Priština sprovodi u srpskim sredinama u pokrajini si simbolične sa jednim ciljem, ocenjuje novinar iz Gračanice Živojin Rakočević.

"Ta akcija je simboličnog karaktera ona hoće da označi kraj srpskog prisustva na Kosovu i to je jako opasno. Po dubini mi znamo šta doživljavamo svaki dan, a na površini su simbolične akcije koje suštinski ne znače ništa, ali njima se pokazuje da su Albanci gospodari, a nama da ne značimo ništa", kaže Rakočević.

Albin Kurti se u prethodnom periodu javno obratio Srbima pozivajućih na poštovanje zakona, međutim poslednja dešavanja samo potvrđuju da nastavlja sa politikom neprepoznavanja Srba i njihovih realnih potreba, mišljenja je analitičar Ivan Nikolić.

"U pozadini je jedna licemerna priča i pokazivanje da srpski narod na Kosovu ne može da očekuje ni od Albanaca, a prvenstveno od njihove trenutne vlasti bilo kakav pozitivan primer koji će bar dati malo nade u bolje sutra i suživot", ocenjuje Nikolić.

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji situacija je mirna ali veoma napeta u uslovima konstantnih pritisaka koji dolaze iz Prištine.

Izvor: RTV; Foto i video: RTV

KiMGračanicaŽivojin Rakočević
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva