:

:

TV Most

clock

Decembar 03, 2020   18:31

0

124

Gračanica: Privode se kraju pripreme za 9. festival dokumentarnog filma

U Gračanici će, od 7. do 9. decembra, biti održan deveti po redu međunarodni festival dokumentarnog filma „Grafest 2020“. U Domu kulture u Gračanici, koji je pokretač i organizator ove za našu sredinu jedinstvene smotre kratkometražnog filma, privode kraju pripreme za ovu manifestaciju.

„Mi se trudimo da sve tehničke uslovve za početak festivala dovedemo do savršenstva, koliko je to moguće u ovoj situaciji. Trudimo se da ovogodišnji festival ne bude onlajn, da ipak bude održan uživo uz poštovanje svih epidemioloških mera“, kazao je Ivan Stojković iz gračaničkog Doma kulture.

Publika će, tokom trajanja festivala, moći da pogleda 15 dokumetarnih filmova u takmičarskom bloku i 2 filma iz srpske kinematografije.

Za takmičarski deo bio je prijavljen 21 rad, od kojih je selktorka Nevena Matović odabrala 15, a iz Doma kulture ističu da su veoma zadovoljni pristiglim radovima, kao i činjenicom da su svake godine radovi sve kvalitetniji.

Ovogodišnje održavanje festivala „Grafest 2020“ pomogli su i podržali Ministarstvo za kulturu Vlade Srbije i Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Izvor: Radio Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva