:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

Mart 24, 2020   21:22

0

185

Gračanica: Prodavnice snabdevene, velikih gužvi nema

Prvi dan od uvođenja novih mera kosovske Vlade o zabrani kretanja u periodu od 06-10 sati i od 16-20 sati meštani Gračanice poštuju ove mere, a trgovniske radnje prilagodile su radno vreme. Snabdevenost radnji je za sada dobra, a velikih gužvi još uvek nema.

Trgovci ističu da im sveža roba pristiže svakodnevno, da svih pehrambenih arikala ima dovoljno i da nema potrebe za stvaranjem zaliha. Jedina deficitarna roba je brašno kao i u svim sredinama, zbog čega je ovom artiklu povećana cena.

Vlasnik jednog od trgovinskih objekata Igor Aritonović ističe da je saradnja sa Opštinom Gračanica i sa novoformiranim Kriznim štabom odlična i da su u stalnom kontaktu.

Odeljenje inspekcije Opštine Gračanica, svakodnevno kontroliše cene i rad trgovniskih objekata, apoteka i pekara.

“U  dogovoru sa predsednikom Opštine Srđanom Popovićem, inspektori odeljenja za inspekciju OG svakodnevno su na terenu, kontrolišemo sve i upozoravamo trgovce da će ukoliko povećaju cene biti sankcionisani. Prvih dana je bilo minimalnih povećanja, ali su trgovci bili upozoreni. Imali smo akciju podizanja svesti o zaštiti od širenja koronavirusa, u okviru koje smo zaposlenima u trgovinskim radnjama besplatno podelili zaštitne maske i rukavice,” rekao je za RTV Gračanica direktor Odeljenja inspekcije Opštine Gračanica Miloš Aritonović.

Na teritorili Opštine Gračanica svi građani se pridržavaju vanrednih mera, poštuju pravila i savete nadležnih institucija.

Izvor: RTV Gračanica

Gračanicasnabdevenostvanredna situacijakoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva