:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

Januar 25, 2021   15:47

0

175

Gračanica: Radovi na sanaciji posledica poplava u toku

Odmah nakon povlačenja vode, posle nezapamćenih poplava, Odeljenje javnih službi opštine Gračanica započelo je opsežne radove na raščišćavanju propusta i kanala, rečnih korita, kao i dezinfekciju poplavljenih dvorišta i javnih površina.

Direktor Odeljenja javih službi opštine Gračanica Vladica Trajković, rekao je do poplava i izlivanja reka iz korita dolazilo i zbog našeg nemara i bacanja smeća, a ne samo zbog obilnih padavina.

“Najveći problem je bio u Donjoj Gušterica jer je velika količina smeća napravila zakrčenje na mostovima i propustima zato je i došlo do velikog izlivanja vode,” rekao je Trajković za RTV Gačanica.

Trajković apeluje na sve građane da ne bacaju smeće u kišne kanale i rečna korita jer na taj način prave problem i zakrčenje i sebi, a i komšijama.

Na pitanje, kada će se završiti raščišćavanje terena, Trajković ističe da su neke delove reka privremeno sanirali, ali da ne zavisi sve od njihovog odeljenja.

“Na žalost, ne zavisi sve od nas, postoje kompanije sa kojima sarađujemo i zavisi od njihove mehanizacije i organizacije čišćenja. Sve ovo vreme mnogo nam pomaže preduzeće “Ekologija”, nadamo se da će vrlo brzo sve biti vraćeno na svoje mesto,”dodao je Trajković.

Ono što je evidentno je da bi posledice ovih poplava bile znatno manje da meštani nisu tonama smeća i otpada zatrpali odvodne kanale i rečne tokove.

U opštini Gračanica kažu da će preventivno, njihove inspekcijske službe u narednom periodu češće obilaziti kritične tačke, gde se nepropisno odlaže i baca smeće i da će revnosno kažnjavati nesavesne građane.

Izvor: RTV Gračanica

KiMGračanicaposledice poplava
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva