:

:

TV Most

clock

Septembar 29, 2022   13:41

0

76

Gračanica, razmena 17 hektara opštinskog za 18 ari privatnog zemljišta

Odbornici Skupštine opštine Gračanica odlučili su da razmene opštinsku nepokretnu imovinu od 17 hektara za 18 ari privatnog puta vlasnika Albanca Redže Šoše u ataru sela Čaglavica.

"Odluka o razmeni opštinske nepokretne imovine" sa privatnom doneta je juče na sednici lokalne skupštine, a bivši gradonačelnik Gračanice, Branimir Stojanović, objavio je na svom Fejsbuk nalogu prvu stranu odluke.

"Deo katastarske parcele br.4-0 KZ Gračanica, površine 169.597 metara kvadratnih, vrsta korišćenja parcele-poljoprivredno, trenutno korišćenje parcele – pašnjak, treće klase vlasništvo Opštine Gračanica, sa parcelom br. 909-26 KZ Čaglavica, površine 1.844 metara kvadratnih, vrsta korišćenja parcele-infrastruktura, trenutno korišćenje parcele – privatni put, mesto zvano RAVNIŠTE OKUĆNICA, vlasništvo Redž Šoši", navodi se odluci.

Stojanović je objavio i kopije plana razmenjenih parcela.

Odluka je na sednici skupštine doneta na predlog gradonačelnice Gračanice Ljiljane Šubarić. U odluci se ne navode detalji, kao ni svrha razmene zemljišta.

Lokalni mediji su objavili da je na jučerašnjoj sednici skupštine rečeno da je odluka o razmeni opštinske nepokretne imovine prethodno usvojena 15. juna 2021. godine, na predlog bivšeg predsednika opštine Gračanica Srđana Popovića.

Ta odluka je, međutim, vraćena na ponovno odlučivanje, jer je tadašnji saziv lokalne skupštine bio u tehničkom mandatu.

Iz opštine Gračanica još nisu obrazložili odluku o razmeni zemljišta, obavljenoj u razmeri od gotovo 100 prema jedan.  

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva