:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Februar 15, 2020   13:27

0

66

Grenelov portparol: Beograd i Priština da ne propuste šansu za sporazum

Portparol Ričarda Grenela, Dik Kustin, rekao je da sada Priština i Beograd imaju šansu da napreduju prema sveobuhvatnom sporazumu i da ne bi trebalo da propuste priliku.

"Ovo je prilika za Srbiju i Kosovo da postignu sveobuhvatni sporazum. Dve države ne bi trebale da propustei ovu šansu", rekao je Kustin za Gazetu Ekspres, uz podsećanje lista da je Grenel "pogurao" Beograd i Prištinu da u roku od četiri meseca postignu tri ekonomska sporazuma.

Posle 21 godine, avio-linija Priština-Beograd biće obnovljena, a biće uspostavljen i železnički i putni saobraćaj auto-putem.

Portparol specijalnog predstavnika američkog predsednika za dijalog, prenosi Kosovo Onlajn, napomenio je da ambasador Grenel blisko sarađuje i da se u potpunosti slaže sa specijalnim predstavnikom za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom u vezi s dijalogom Kosova i Srbije.

"Specijalni predstavnik sekretara za zapadni Balkan blisko sarađuje sa ambasadorom Grenelom, i oni apsolutno rade upotpunjujući se", zaključio je Grenelov portparol Dik Kustin.

Izvor: Танјуг

KiMGrenelKustindijalog Beograda i Prištine
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva