:

:

TV Most

Foto: Kancelarija za KiM

clock

Januar 23, 2022   15:37

0

138

Grupa od 200 dece sa KiM završila zimovanje na Tari

Grupa od 200 dece školskog uzrasta, iz socijalno ugroženih porodica sa Kosova i Metohije, završila je danas dvanaestodnevni boravak u odmaralištu "Mitrovac na Tari" u organizaciji Centra dečjih letovališta i odmarališta i krenula kućama, saopštio je Centar.

Navodi se da su đaci osnovnih škola iz Gračanice, Donje Brnjice, Ugljara, Kuzmina, Sušice, Lapljeg sela, Donje Gušterice, Lepine, Lipljana i Kosovske Mitrovice poželeli da ponovo dođu na Taru, jer su mnogi od njih tu naučili da skijaju, a većina ih je uživala u edukativno-zabavnim radionicama.

Direktorka Centra Tanja Santrač ispratila ih je i poželela im srećan put i da se ponovo vide.

"Ponosna sam što smo, zahvaljujući podršci Grada koji je pomogao renovinranje naših odmarališta u mogućnosti da cveć nelokiko godina zaredom otvorimo vrata naših odmarališta na Avali i Tari za decu sa Kosova i Metohije. Svesni da je reč o učenicima koji nemaju baš često mogućnosti da putuju, želeli smo da im to omogućimo. Ovo je naš način da koliko-toliko olakšamo detinjstvo deci koja se suočajavu sa velikim i stvarnim problemima", istakla je Santrač.

U ovoj grupi dece koja je od 11. januara boravila u "Mitrovcu na Tari" bilo je školaraca od trećeg do šestog razreda.

Organizatori zimovanja, predstavnici Kancelarije za KiM i Grada Beograda i Centra dečjih letovališta i odmarališta su na ispraćaju dece obećali da će i ubuduće činiti sve da i sledećim posetiocima Tare boravak sotane u lepoj uspomeni, saopštio je Centar.

Izvor: T a n j u g

KiMdeca sa KiMTaraMitrovac
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva