:

:

TV Most

clock

Januar 22, 2019   19:39

0

322

Hakovan sajt Medija centra i emisije "Slobodno srpski"

Haker ili hakeri, koji su se potpisali kao "Turk Haker", oborili su sajtove Medija centra i emisije "Slobodno srpski", objavio je danas Radio KIM na svom sajtu.

Direktor Medija centra u Čaglavici i autor emisije "Slobodno srpski" Budimir Ničić izjavio je za RTV Kim da su sajtovi hakovani pre nekoliko dana.


"Mi smo danas primetili da sajtovi ne rade. To su sajtovi koje ne otvaramo svakodnevno, već kad imamo događaje u Medija centru, kao što smo danas imali debatu koju je trebalo da postavimo na sajt. Takođe, sajt slobodnosrpski.com koristimo samo za postavljanje emisije jednom nedeljno. Od provajdera smo danas dobili potvrdu da su oba sajta koja se nalaze na istom hostingu hakovana 19. ovog meseca", kazao je Ničić.

Sajt emisije "Slobodno srpski" hakovan je i krajem januara prošle godine, četiri puta za tri dana.

"Mislim da je motiv prošle godine bio gostovanje Dragiše Milovića, gde je glavna tema emisije bila ubistvo Olivera Ivanovića. Takođe mislim da je i sada sličan motiv za obaranje sajta jer je usledilo dan nakon što je Oliver Ivanović posthumno od Udruženja novinara Srbije na Kosovu, dobio priznanje 'Beli Božur' za najbolju saradnju sa medijima i novinarima", rekao je Ničić.

Kako je rekao, on je slučaj prijavio Policiji Kosova.

Izvor: T a n j u g

slobodno srpskimedija centarhakerisajtčaglavicakim
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva