:

:

TV Most

clock

Jul 13, 2021   14:57

0

135

Hamza: Voda za piće u Mitrovici, Srbici i Zvečanu potpuno ispravna, nema razloga za brigu

Nema razloga za brigu za kvalitet pijaće vode u opštinama Južna i Severna Mitrovica, Srbica i Zvečan, poručio je direktor fabrike vode u Šipolu kod Mitrovice Bari Hamza, koji je dodao da kvalitet vode za piće ispunjava sve standarde, prenosi Kosovo press.

„Na profesionalan i argumentovan način odbacujemo sve sumnje. Situacija sa pijaćom vodom u regionu Mitrovice je stabilna. Kvalitet vode zadovoljava standarde i svi parametri odgovaraju kvalitetnoj vodi. To znači da celokupna količina vode koja se prečišćava i pušta u distribuciju podleže procedurama kontrole“, rekao je Hamza.

Dodao je da je u prošlosti bilo slučajeva kada su takve glasine o vodi kružile, ali da je kasnije utvrđeno da su takve informacije neistinite i da su više korišćene u korist privatnih kompanija i preduzeća koja se bave vodom.

Hamza je apelovao na građane da ne brinu zbog vode za piće jer fabrika vode sprovodi sve neophodne mere bezbednosti.

Ljuljeta Žubi, v.d. direktorka bolnice u Južnoj Mitrovici, potvrdila je nekoliko slučajeva pacijenata koji su poslednjih dana zatražili medicinsku pomoć, ali je odbacila mogućnost da su ti slučajevi povezani sa trovanjem pijaće vode.

"Više se radi o sezonskim bolestima, poput virusa, dijareje i slično, a ne o trovanju vodom", rekla je Žubi.

Izvor: Kosovo online/Kosovapress

KiMvoda za piće
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva