:

:

TV Most

clock

Januar 27, 2020   13:22

0

173

Haradinaj: Obnavljanje saobraćaja nije nastavak dijaloga

Odlazeći premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, izjavio je da ova faza obnavljanje avio i železničkog saobraćaja na relaciji Beograd - Priština ne znači nastavak dijaloga.

Haradinaj je, kako prenosi prištinska Gazeta Expres, rekao novinarima da sa specijanim izaslanikom američkog predsednika za dijalog, Ričardom Grenelom, nije razgovarao o obnavljanju želeničkog saobraćaja.

Haradinaj, kaže da proces implementacije ovog dogovora može potrajati, jer je, kako je rekao, kosovska železnica u veoma lošem stanju i u procesu su rekonstrukcije.

Dodao je da je reč o velikom projektu koji se realizuje u saradnji sa EU.

Kazao je i da obnavljanje železničkog saobraćaja na relaciji Beograda - Priština neće biti na štetu Kosova.

"Voz jeste opcija, ali nije realna zbog loše infrastrukture, koja nije adekvatna za upotrebu", rekao je Haradinaj i ponovio da to ne znači obnavljanje procesa dijaloga.

Veselji: Napredak u razgovoru o obnavljanju železnice

Današnji razgovori predstavnika Beograda i Prištine u Berlinu o mogućnosti obnavljanja železničkog saobraćaja su bili dobri i napravljen je napredak, izjavila je Džema Veseli, zadužena u privremenoj administraciji u Prištini za kopneni saobraćaj u kosovskom ministarstvu za infrastrukturu, Kšema Veselji.

„Imali smo dobre razgovore. Napravili smo napredak i dogovorili se da uspešno završimo razgovore u narednim danima ", rekla je Veselji, prenela je prištinska Gazeta Expres.

Ljekaj: Dogovor mora biti u skladu sa kosovskim zakonima

Odlazeći kosovski ministar za saobraćaj i infrastrukturu Palj Ljekaj, izjavio je da svaki postignuti dogovor "mora biti u skladu sa kosovskim zakonima i ustavom".

Ljekaj je na svom fejsbuk profilu napisao da su privremene prištinske institucije spremne da doprinesu, kako navodi, "stabilnosti i dobrosusedstvu", ali da svaki dogovor sa Beogradom mora biti u skladu sa "kosovskim zakonima i ustavom".

Izvor: Танјуг

KiMHaradinajobnavljanje železniceVeseljiLjakaj
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva