:

:

TV Most

clock

Maj 12, 2021   11:53

0

140

Izabran predsedavajući sudija u predmetu protiv Saljiha Mustafe

Specijalni sud u Hagu, za zločine počinjene na Kosovu, saopštio je da je sudija Mapi Feld-Folja izabran za predsedavajućeg sudiju u slučaju Saljiha Mustafe, prenosi Reporteri.

Predsednica suda Ekaterina Trendafilova imenovala je 5. maja 2021. godine sudije Rolanda Dekersa, Mapi Feld-Folju, Žilbera Bitija i Vladimira Mikulu za to suđenje.

Prema saopštenju, u skladu sa pravilom 116 i pravilom 117 Poslovnika o postupku i dokazima, pretresno veće po prijemu spisa predmeta bez odlaganja održava pripremnu konferenciju za suđenje sa strankama, nakon koje određuje krajnji rok za podnošenje zahteva koji se mogu podneti.

Optužnica protiv Mustafe potvrđena je 12. juna 2020. godine, a njegovo hapšenje izvršeno je 24. Septembra. Tog dana je prebačen u pritvorski zatvor u Hagu. 24. septembra.

On se nije izjasnio krivim po optužbama koje su protiv njega podnete, a koje ga terete za okrutno postupnje i mučenje najmanje šest osoba.

U potvrđenoj optužnici Saljih Mustafa se tereti za različite oblike krivične odgovornosti. Tereti se za samovoljno zadržavanje, okrutno postupanje, mučenje i ubistvo kao ratni zločin počinjen u kontekstu nemeđunarodnog oružanog sukoba na Kosovu ili u povezanost sa tim sukobom.

Izvor: Kosovo online/Reporteri

KiMSaljih MustafaSpecijalni sud za OVK
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva