:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

April 18, 2020   12:34

0

228

Jevtić uručio pakete pomoći najugroženijima u četiri opštine na severu KiM

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić uručio je danas 300 paketa pomoći za četiri opštine na severu KiM u okviru akcije “Da pobedi život u vreme pandemije kovid – 19”.

 

Pomoć je namenjena najugroženijem stanovništvu u četiri opštine na severu KiM, u vreme pandemije koronavirusa. Za opštinu Zvečan obezbeđeno je 93 paketa, kao i za Severnu Mitrovicu, a za Leposavić i Zubin Potok po 57 paketa.

"Ministarstvo za zajednice i povratak, u drugoj fazi akcije, danas dostavlja 300 paketa pomoći  za četiri opštine na severu. Ovo činim pred najveći hrišćanski praznik - Uskrs, sa ciljem da pomognem one koji su najugroženiji. U saradnji sa predsednicima ove četiri opštine, odredili smo 300 porodica koje će dobiti ovu pomoć, koja će im dosta značiti, posebno u ovom trenutku kada ne mogu da izađu iz svojih kuća. Paketi sadrže hranu i sredstva za higijenu", rekao je ministar za zajednice i povratak, Dalibor Jevtić.

"Zahvaljujući podršci koju imamo od ministra Jevtića, danas će najugroženiji, korisnici socijalne pomoći, dobiti pomoć i očekujemo da se ova vrsta podrške nastavi i dalje. Još jednom, veliku zahvalnost dugujemo Ministarstvu za zajednice i povratak, na čelu sa ministrom Daliborom Jevtićem, a zahvaljujem se i gradonačelnicima koji će ovu pomoć podeliti onima kojima je ta pomoć preko potrebna", istakao je Goran Rakić, gradonačelnik Severne Mitrovice.

Paketi će biti podeljeni pre Uskrsa. Vrednost pomoći je 16.000 evra.

Izvor: TV Most

Dalibor JevtićGoran RakićKiMpaketipomoćkoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva