:

:

TV Most

Foto: Radio Kosovska Mitrovica

clock

Januar 16, 2019   12:06

0

325

K. Mitrovica: Jednogodišnji pomen ubijenom Oliveru Ivanoviću

Godišnjica od ubistva lidera GI “Srbija, demokratija, pravda” Olivera Ivanovića obeležena je danas u Kosovskoj Mitrovici. Parastos je služen u prisustvu Ivanovićeve  porodice, prijatelja i građana koji su na mestu njegovog  ubistva, ispred prostorija GI SDP  polagali cveće i palili sveće.

Potpredsednica  GI SDP Ksenija Božović  podsetila je još jednom da ni danas, 12 meseci nakon Ivanovićevog ubistva ni nalogodavci, ni počinioci nisu poznati.

“Svih prethodnih meseci tražili smo  da se otkrije ko je ubio Olivera Ivanovića, a ni danas nemamo ubicu. Muk i tišina koji su zavladali tog dana kada je Oliver ubijen, i danas su prisutni. Nema više glasa razuma, nema nekog ko će da nas ohrabri. Svi smo nemi ” rekla je Božović.

Posebnu zahvalnost, Božović je uputila ministru trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Srbije Rasimu Ljajiću, koji je i danas u svojstvu prijatelja,  prisustvovao pomenu u Kosovskoj Mitrovici, ali bez  obraćanja medijima.

Od stranih diplomata, pomenu je prisustvovao ambasador Švajcarske na Kosovu Jan Hubert Lebet. Božović je iskazala razočaranje jer predstavnici međunarodne zajednice, i pojedinih ambasada, koji su potvrdili ranije dolazak na pomen, sinoć su otkazali svoje prisustvo.

Potpredsednica GI SDP apelovala je još jednom na sve nadležne institucije da se pronađe ubica Ivanovića.

“Mora da se pronađe ubica da bi se ljudi ponovo osećali bezbedno i da bi nastavili da žive na ovim prostorima” poručila je Božović.

Pomen ubijenom Oliveru Ivanoviću propratio je veliki broj domaćih i stranih medijskih kuća.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

ivanovićgodišnjicaubistvokimgi sdpbožović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva