:

:

TV Most

clock

Februar 24, 2024   13:54

0

123

Kancelarija za KiM: Sinoćni napad na srpsku decu u Lapljem selu direktna posledica mržnje koju generiše Priština

Povodom sinoćnjeg napada u Lapljem selu, oglasila se Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštenjem u kojem se ističe da se na meti ekstremnih Albanaca nalaze srpska deca koja nemaju prava na mirno i bezbrižno odrastanje.

Sinoćnji mučki napad, pretnje i provokacije po etničkoj osnovi na petoricu srpskih mladića u Lapljem selu kod Gračanice, od strane dvojice Albanaca, direktna su posledica politike mržnje koju svakodnevno generiše Priština.

Na meti ekstremista našla se srpska omladina i oni tek pukom srećom nisu povređeni u incidentu, u kom su na njih od strane Albanaca potezani noževi, sa očiglednom namerom da budu i upotrebljeni.

Ovaj incident do koga je došlo ispred Srednjoškolskog centra uneo je ogromnu zabrinutost i strah u srpsku zajednicu koja živi u Gračanici i na centralnom Kosovu i Metohiji, jer se roditelji sa pravom pitaju kako smeju decu da puste bez pratnje napolje.

Sve češće na meti ekstremnih Albanaca nalaze se srpska deca koja nemaju prava na mirno i bezbrižno odrastanje samo zato što nose srpsko ime i prezime.

Ovakvoj šovinističkoj, ekstremističkoj politici Prištine koja eskalira svakoga dana i generiše opasne etničke incidente prema svemu srpskom, međunarodna zajednica mora da stane na put, uz jasnu osudu i reakciju na sinoćnji napad. Zahtevamo da počinioci ovog gnusnog incidenta budu privedeni, uz pritisak na Prištinu da prekine sa politikom nekažnjavanja, jer ona samo dodatno stimuliše izgrednike.

Izvor: TV Most, Saopštenje

Laplje seloKancelarija za KiMnapad
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva