:

:

TV Most

Foto: EPA

clock

April 09, 2020   10:30

0

265

Kapetan Dragan: Pomagaću i nepravedno optuženim Srbima na Kosovu i Metohiji

Nakon više od 13 godina provedenih u zatvoru Dragan Vasiljković poznatiji kao Kapetan Dragan kaže da namerava da ponovo aktivira svoj fond, koji će, kako kaže, prvenstveno raditi za brojne Srbe koji se nalaze po zatvorima širom Hrvatske, ali i one na Kosovu i Metohiji.

“Staćemo i u odbranu Srba na Kosovu i Metohiji, Crnoj Gori i u celoj dijaspori", rekao je Vasiljković za Танјуг.

On je dodao da se Srbi, bez ikakvih dokaza, samo na osnovu "hrvatskih besmislenih i fingiranih poternica, hapse širom sveta i izručuju Hrvatskoj”.

Vasiljković je ukazao da na ovom planu radi punih pet godina i da je do sada pronašao 63 Srbina, osuđena u Hrvatskoj bez ikakvih dokaza, na osnovu lažnih izjava hrvatskih svedoka.

Prema njegovim rečima, trenutno je u toku postupak ekstradicije jednog Srbina iz Švedske u Hrvatsku, koji, kako tvrdi Vasiljković, može očekivati da mu se dogodi isto što se dogodilo i njemu, da bude osuđen bez ikakih dokaza na višegodišnju robiju.

“Dobra strana svega što se meni dogodilo je to da nema više nikakve dileme da je to što rade Hrvati – zločin, a da su Srbi žrtve”, kaže Vasiljković.

Pošto je iscrpeo sva pravna sredstva na lokalnom nivou, najavio je da će sa svojim advokatima pokrenuti postupke protiv Hrvatske pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu, Komitetom Ujedinjenih Nacija, a možda, i pred Međunarodnim krivični sudom u Hagu.

Izvor: Танјуг

KiMKapetan Dragan
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva