:

:

TV Most

Foto: Tviter / Doha Forum

clock

Mart 26, 2022   17:52

0

141

Katar: Pet do sedam godina treba Evropi da zameni ruski gas

Ministar energetike Katara Al-Kabi saopštio je danas, na međunarodnom forumu u Dohi, da će Evropi biti potrebno pet do sedam godina da zameni ruski gas, prenela je agencija RIA Novosti.

 

On je naveo da je Katar pre početka ukrajinske krize očekivao da će Evropi isporučiti 60 miliona tona prirodnog gasa (TPG), a nakon povećanja kapaciteta do 2027. godine povećati na 126 miliona tona godišnje.

Al-Kabi je rekao da je Katar spreman da na poziv SAD učestvuje u obezbeđivanju dodatnih zaliha za EU, ali da su 85 odsto njegovog trenutnog izvoza TPG dugoročni ugovori, uglavnom sa azijskim zemljama.

Puškov o gasu: Pogledajte šta su rekli iz Katara

Rusija se pokazala kao nezamenljiv igrač na svetskom energetskom tržištu i tako je donela presudu zapadnom svetu, naveo je danas ruski senator Aleksej Puškov na svom Telegram kanalu.

"Glavna bitka za novi svetski poredak vodi se na energetskom frontu. Neko se nadao da će snabdevanje gasom iz Rusije zameniti nabavkom iz Katara? Pogledajte šta su rekli iz Katara", napisao je Puškov, prenela je agencija RIA Novosti.

Šef Ministarstva energetike Katara Al-Kabi saopštio je danas, na međunarodnom forumu u Dohi, da će Evropi biti potrebno pet do sedam godina da zameni ruski gas.

Izvor: T a n j u g

Doha ForumKatargasEvropaRusijaPuškov
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva