:

:

TV Most

clock

Januar 12, 2022   12:57

0

133

Kelmendi: Srbi mogu glasati poštom ili u kancelariji za vezu

Portparolka kosovske Vlade Rozafa Kelmendi ponovila je za Glas Amerike da je stav Prištine da Srbi na KiM mogu glasati na referendumu o ustavnim promenama u pravosudu samo putem pošte ili u Kancelariji za vezu Srbije u Prištini .

Kelmendi, koja je i politicka savetnice premijera Kosova, navela je u pisanoj izjavi za Glas Amerike da Vlada Kosova od Srbije nije dobila zahtev u vezi sa održavanjem referenduma, a stav Prištine o mogućnosti glasanja Srba nazvala "velikodušnjim".

"Naš principijelni i velikodušni stav je sledeci: Srbi sa dvojnim državljanstvom mogu glasati poštom ili u Kancelariji za vezu Srbije na Kosovu. Gradanima Srbije nismo odbijali pravo da ucestvuju na izborima u Srbiji. Ipak, mora se napraviti razlika izmedu referenduma o iskljucivo unutrašnjem pitanju jedne zemlje i izbora", saopštila je Kelmendi.

Ona je dodala da njena vlada radi na integraciji kosovskih Srba u institucije kosovske institucije, a iz Prištine je iranije najavljeno da biračkih mesta u sredinama sa srpskom većinom neće biti.

Izvor: T a n j u g

KiMreferendumglasanje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva