:

:

TV Most

Foto: Fejsbuk / KFOR

clock

Septembar 26, 2022   14:41

0

139

Kfor izveo vežbu "Mračni anđeo" u kampu Sparta u Dečanima

Multinacionalni kinetički bataljon Regionalne komande Zapad izveo je vežbu "Mračni anđeo" u kampu Sparta u Dečanima u cilju poboljšanja i proširenja operativne spremnosti, saopštio je Kfor.

Kako se navodi, vežba predstavlja složenu aktivnost treninga u kontroli gužve i nereda, sa zbrinjavanjem povređenih osoba i evakuacijom, preneo je Kosovo onlajn.

Dodaje se da je integrisana unakrsna obuka posvećena održavanju pune operativne sposobnosti i povećanju specifičnog znanja, kroz razmenu stečenih iskustava.

Tokom vežbe "Mračni anđeo" na terenu su bile uključene jedinice Kinetičkog bataljona, od kojih su austrijska četa i italijanska četa  raspoređene u opremi za nerede i aktivirane od strane opozicionih snaga koje je obezbedila četa hrvatskog kontingenta,  stoji dalje u saopštenju Kfora.

Komandant Kinetičkog bataljona potpukovnik David Puljise naglasio je da se aktivnost pokazala izuzetno profitabilnom u kontekstu naučenih lekcija, kao polazna osnova za kontinuirani napredak u efikasnosti uključenih snaga i efektivnosti brzog ispunjavanja mandata Kfora prema Rezoluciji 1244 UN iz 1999. godine.

Izvor: T a n j u g

KFORvežbaDečani
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva