:

:

TV Most

Foto: VOA

clock

April 11, 2020   17:35

0

174

Koha: Nastavlja se ograničenje kretanja u svim opštinama sa istim rasporedom i posle 13. aprila

Predsednici opština i ministar zdravlja Arben Vitija odlučili su danas na zajedničkom sastanku da će kretanje građana biti i dalje ograničeno od 17 do 6 časova, osim za opštine Mališevo i Severna Mitrovica, piše Koha.

Kako se navodi u saopštenju za štampu, do ovog sastanka došlo je nakon što se juče sastao Savet predsednika na kojem su doneli devet preporuka za zajedničke obaveze u sprečavanju širenja koronavirusa, a raspored ograničenja može se menjati u zavisnosti od situacije u opštinama.

Odlučeno je da se opštinama mogu uvesti mere karantina u zavisnosti od situacije i budućeg razvoja širenja koronavirusa.

U zavisnosti od zahteva predsednika, odlučeno je da će poljoprivrednici moći da obrađuju polja, ali da će im biti izdate posebne dozvole tako da mogu da rade i izvan ograničenja.

Ministar Vitia je rekao da bez saradnje sa opštinama neće biti postignut željeni uspehm i pohvalio dosadašnju saradnju, navodi se u saopštenju.

Vlada privremenih institucija u Prištini odlučila je 23. marta da u vreme pandemije ograniči slobodu kretanja građana kao zaštitnu meru. Protiv ove odluke izjasnio se predsednik tzv. Kosova, koji je smatrao da je to suprotno Ustavu i podneo žalbu Ustavnom sudu. Ovaj sud je odluku smatrao nezakonitom, ali je ostavio na snazi sve dok institucije ne donesu zakonske odluke o ograničavanju kretanja, piše Koha.

Izvor: Kosovo online/Koha Ditore

KiMzabrana kretanja
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva