:

:

TV Most

clock

Maj 07, 2019   16:15

0

244

Komisija usvojila rezoluciju o navodnom genocidu na Kosovu i Metohiji

Ad-hok komisija kosovske skupštine odobrila je danas nacrt rezolucije o osudi navodnog zločina genocida i zločina protiv čovečnosti, koje su počinili Srbi tokom poslednjih sukoba na Kosovu, javila je Kosovapres.

Tekst rezolucije usvojen je nakon diskusije u kojoj je poslanik Pokreta Samoopredeljenje, Sami Kurteši, rekao da je taj dokument degradiran jučerašnjom inicijativom predsednika parlamenta Kadrija Veseljija o uspostavljanju krivičnog suda za zločine koje su počinili Srbi.

Predstavnik DKP Ljuštaku smatra da bi nacrtom rezolucije trebalo predvideti i pokušaj biološkog istrebljenja, budući da je, kako tvrdi, tokom poslednjih sukoba na Kosovu postojala i takva tendencija.

"Želimo da osudimo mračan čin srpske države. Ako imamo priliku da napravimo tribunal, to je dobrodošlo. Slažem se sa svim što je predloženo ovim dokumentom", rekao je Ljuštaku, prenela je Kosovapres.

Poslanik DSK Armend Zemaj je dodao da je utvrđeno, a parlament to treba da usvoji, da je, kako je rekao, "država agresor na Kosovu počinila genocid".

Izvor: Танјуг

Skupština Kosovarezolucija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva