:

:

TV Most

clock

April 24, 2022   21:59

0

73

Kurti: Vučić "mali Putin", ugrožava mir na Balkanu

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti nazvao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića "malim Putinom" i tvrdi da su sa Vučićem i njegovim prijateljem iz Republike Srpske Miloradom Dodikom, "mir i bezbednost na Zapadnom Balkanu više nego ugroženi".

 

Kurti je u objavi na Fejsbuku negodovao što, "u vreme kada se ceo demokratski svet distancirao od Putina", u centralnoj Srbiji se organizuju skupovi podrške Putinu.

"Njegovi prijatelji u Srbiji i Republici Srpskoj imaju za cilj da namame Rusiju na Balkan i za Balkan. Sa Putinovim prijateljem u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini i malim srpskim Putinom, mir i bezbednost na Zapadnom Balkanu nikada nisu bili ugroženiji", tvrdi Kurti.

Dodaje da možda deluje precenjeno kada se kaže da se u Ukrajini određuje budućnost sveta, ali da je potcenjivanje ako se samo kaže da se tamo brani Evropa i demokratija.

"Fašizam nije rezervisan za Nemačku i Italiju između dva svetska rata ili Pinočeov Čile pre pola veka. Svaki narod ili država može završiti u fašizmu", napisao je Kurti.

Aljbin KurtiAleksandar Vučić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva