:

:

TV Most

clock

Januar 30, 2024   18:55

0

177

Lajčak: Bilo je malo pomaka u normalizaciji odnosa, Priština će sutra saopštiti informaciju o suspenziji dinara

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je da je bilo malo pomaka u normalizaciji odnosa dveju strana, i dodao da više nema potrebe postavljati pitanje ''šta i kako treba da se radi'', već ''kada'' se nastavlja dijalog i kada će doći do normalizacije odnosa.

''Danas sam u Prištini razgovarao o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije, kao i o tome koliko možemo da postignemo pre izbora. Što se tiče dijaloga, prošle godine smo imali dobre rezultate, bilo je dogovora o energetici i prizanju registarskih tablica, ali malo je bilo pomaka u normalizaciji odnosa'', rekao je Lajčak nakon današnjeg sastanka sa predsednicom tzv. Kosova Vjosom Osmani.

Lajčak je potvrdio podršku EU nastavku dijaloga Beograda i Prištine, i istakao da je potrebno što pre da se putem dijaloga dođe do normalizacije.

''Što pre. Želimo da se dijalog nastavi jer poces donosi mnogo koristi'', rekao je on.

Kako prenosi portal Kosovo onlajn, specijalni izaslanik za dijalog Srbije i Kosova Miroslav Lajčak izjavio je večeras novinarima u Prištini da će kosovska vlada sutra saopštiti informaciju u vezi uredbe Centralne banke, koja predviđa supenziju dinara.

Posle susreta sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem, a na pitanje da li je kosovska vlada spremna da odloži odluku u vezi dinara, Lajčak je rekao da će o tome sutra biti saopštena informacija.

„Pomenuli smo pitanje odluke Centralne banke Kosova. Ali neću da budem portparol kosovske vlade. Biće informacija koja će vam sutra biti saopštena“, rekao je Lajčak.

22:08 - Lajčak o sastanku sa Osmani: Preneo sam kako vidimo proces dijaloga u narednim mesecima

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Kosova i Srbije Miroslav Lajčak objavio je da je kosovsku predsednicu Vjosu Osmani, sa kojoj se danas sastao u Prištini, obavestio o tome kako EU vidi proces dijaloga u narednim mesecima, prenosi Kosovo onlajn.

Lajčak se, po dolasku na Kosovo, prvo sastao sa predsednicom Osmani.

"Obavestio sam je o stanju u dijalogu i kako vidimo taj proces u narednim mesecima. Zahvalan sam na njenim stavovima i pogledima na taj proces", napisao je Lajčak na društvenoj mreži "X".

Izvor: T a n j u g, Kosovo onlajn; Foto: T a n j u g

KiMLajčakplatni prometdijalog Beograda i Prištine
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva