:

:

TV Most

Foto: facebook/Leposavić portal

clock

April 10, 2020   22:01

0

96

Leposavić: Obezbeđena pomoć za socijalno ugrožene u selu Borčane

Opštinski štab za vanredne situacije opštine Leposavić u saradnji sa Centrom za socijalni rad obezbedio je danas pomoć u vidu paketa sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu za socijalno ugrožene u selu Borčane.

Član Privremenog organa opštine Leposavić i član Opštinskog štaba za vanredne situacije Nataša Nastić sa saradnicima obišla je socijalno ugrožena domaćinstva u selu Borčane, jednom od najudaljenijih sela na teritoriji opštine Leposavić.

U skladu sa merama koje su na snazi, a tiču se zabrane kretanja ugroženih kategorija stanovništva, pomoć u vidu paketa sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu obezbeđena je za najugroženije korisnike socijalne pomoći u selu Borčane, koji zbog pridržavanja propisanih mera i preporuka, nisu u mogućnosti da se snabdeju osnovnim životnim potrepštinama, navedeno je na zvaničnoj Fejsbuk stranici "Leposavić Portal".

Kako u selu Borčane pretežno žive staračka, kao i samačka domaćinstva, čije je kretanje tokom borbe sa zaraznom bolešću zabranjeno, iz opštine Leposavić su poručili da je današnja pomoć lokalne samouprave dopremljena u prave ruke, a sve u cilju lakšeg prevazileženja novonastale situacije izazvane pandemijom virusa korona.

Tom prilikom, posećeno je 10 seoskih domaćinstava, a njima su uručeni paketi pomoći u hrani i higijeni, a sve u cilju pružanja podrške starijim, bolesnim i drugim ugroženim meštanima kojima je u ovoj situaciji pomoć najpotrebnija.

Na taj način, lokalna samouprava čini sve kako bi njihov položaj u ovim teškim trenucima bio što lakši i podnošljiviji, poručili su iz opštine Leposavić.

Nastić je tokom obilaska i razgovora imala prilike da se upozna sa uslovima u kojima ove porodice žive i da čuje koje su njihove prioritetne potrebe i zahtevi, za koje će se Opštinski štab za vanredne situacije pobrinuti da u najkraćem vremenskom periodu budu rešeni.

Najveći broj zahteva koji su izneli meštani ovog sela, saopšteno je, odnosi se na nabavku i dostavljanje lekova.

Tim povodom, Nastić je ukazala na mogućnost pružanja bilo kakve vrste pomoći posredstvom volontera, koji su svakodnevno na raspolaganju da svojim starijim i najugroženijim sugrađanima dostave osnovne životne namirnice, lekove i sve ostalo što im je potrebno.

Današnja poseta predstavnika opštinske vlasti ohrabrila je meštane ovog sela, ukazujući im da nemaju razloga za brigu, da država Srbija čini maksimalne napore i ulaže sve raspoložive resurse sa ciljem da osigura zaštitu života i zdravlja svog naroda na prostoru Kosova, poručeno je iz opštine Leposavić.

Shodno tome, saopšteno je da će opština Leposavić i Opštinski štab za vanredne situacije nastojati da obezbede svu neophodnu pomoć svakom žitelju opštine kome je pomoć potrebna, kako bi se na taj način zajedno izborili sa opakom bolešću i što pre zaustavili njeno dalje napredovanje i ugrožavanje naših života.

Meštani sela Borčane su izrazili veliku zahvalnost predstavnicima opštine Leposavić na današnjoj poseti, za pruženu pomoć, ali i za svu brigu i razumevanje koje opštinsko rukovodstvo pokazuje za potrebe ovih domaćinstava, koja su odsečena, pogotovo u ovim trenucima, kada se čitav svet suočava sa izazovom pandemije virusa korona.

Izvor: Kosovo online

KiMLeposavićkoronavirushumanitarna pomoć
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?