:

:

TV Most

Foto: facebook/Leposavić portal

clock

April 10, 2020   22:01

0

213

Leposavić: Obezbeđena pomoć za socijalno ugrožene u selu Borčane

Opštinski štab za vanredne situacije opštine Leposavić u saradnji sa Centrom za socijalni rad obezbedio je danas pomoć u vidu paketa sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu za socijalno ugrožene u selu Borčane.

Član Privremenog organa opštine Leposavić i član Opštinskog štaba za vanredne situacije Nataša Nastić sa saradnicima obišla je socijalno ugrožena domaćinstva u selu Borčane, jednom od najudaljenijih sela na teritoriji opštine Leposavić.

U skladu sa merama koje su na snazi, a tiču se zabrane kretanja ugroženih kategorija stanovništva, pomoć u vidu paketa sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu obezbeđena je za najugroženije korisnike socijalne pomoći u selu Borčane, koji zbog pridržavanja propisanih mera i preporuka, nisu u mogućnosti da se snabdeju osnovnim životnim potrepštinama, navedeno je na zvaničnoj Fejsbuk stranici "Leposavić Portal".

Kako u selu Borčane pretežno žive staračka, kao i samačka domaćinstva, čije je kretanje tokom borbe sa zaraznom bolešću zabranjeno, iz opštine Leposavić su poručili da je današnja pomoć lokalne samouprave dopremljena u prave ruke, a sve u cilju lakšeg prevazileženja novonastale situacije izazvane pandemijom virusa korona.

Tom prilikom, posećeno je 10 seoskih domaćinstava, a njima su uručeni paketi pomoći u hrani i higijeni, a sve u cilju pružanja podrške starijim, bolesnim i drugim ugroženim meštanima kojima je u ovoj situaciji pomoć najpotrebnija.

Na taj način, lokalna samouprava čini sve kako bi njihov položaj u ovim teškim trenucima bio što lakši i podnošljiviji, poručili su iz opštine Leposavić.

Nastić je tokom obilaska i razgovora imala prilike da se upozna sa uslovima u kojima ove porodice žive i da čuje koje su njihove prioritetne potrebe i zahtevi, za koje će se Opštinski štab za vanredne situacije pobrinuti da u najkraćem vremenskom periodu budu rešeni.

Najveći broj zahteva koji su izneli meštani ovog sela, saopšteno je, odnosi se na nabavku i dostavljanje lekova.

Tim povodom, Nastić je ukazala na mogućnost pružanja bilo kakve vrste pomoći posredstvom volontera, koji su svakodnevno na raspolaganju da svojim starijim i najugroženijim sugrađanima dostave osnovne životne namirnice, lekove i sve ostalo što im je potrebno.

Današnja poseta predstavnika opštinske vlasti ohrabrila je meštane ovog sela, ukazujući im da nemaju razloga za brigu, da država Srbija čini maksimalne napore i ulaže sve raspoložive resurse sa ciljem da osigura zaštitu života i zdravlja svog naroda na prostoru Kosova, poručeno je iz opštine Leposavić.

Shodno tome, saopšteno je da će opština Leposavić i Opštinski štab za vanredne situacije nastojati da obezbede svu neophodnu pomoć svakom žitelju opštine kome je pomoć potrebna, kako bi se na taj način zajedno izborili sa opakom bolešću i što pre zaustavili njeno dalje napredovanje i ugrožavanje naših života.

Meštani sela Borčane su izrazili veliku zahvalnost predstavnicima opštine Leposavić na današnjoj poseti, za pruženu pomoć, ali i za svu brigu i razumevanje koje opštinsko rukovodstvo pokazuje za potrebe ovih domaćinstava, koja su odsečena, pogotovo u ovim trenucima, kada se čitav svet suočava sa izazovom pandemije virusa korona.

Izvor: Kosovo online

KiMLeposavićkoronavirushumanitarna pomoć
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva