:

:

TV Most

clock

Decembar 17, 2023   21:22

0

68

Lista "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" ubedljivo pobedila u Čikagu; Izbore obeležila velika izlaznost

Na sinoć zatvorenom biračkom mestu br. 56 u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Čikagu (dijaspora u Americi je glasala dan ranije, zbog vremenske razlike), ubedljivu pobedu je ostvarila lista “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane”, koja je osvojila 215 glasova, ili 53,09% izašlih birača.

Na drugom mestu je koalicija “Srbija protiv nasilja”, za koju je glasalo 132 glasača (32,59).

Daleko ispod bile su ostale liste, ovim redom: Miloš Jovanović – Nada za Srbiju, 16 glasova, “Dobro jutro Srbijo” (Saša Radulović DJB-Boris Tadić SDS-Ana Radulović Otete bebe) 14 glasova, Mi – Glas iz naroda (Dr Branislav Nesterović), 12 glasova, Zavetnici i Dveri – 7 glasova, Narodna stranka (Vuk Jeremić) 7 glasova, Ivica Dačić – Premijer Srbije 1 glas, SVM 1 glas.

Ostale liste nisu osvojile nijedan glas, a u glasačkoj kutiji je bio jedan nevažeći listić.

Od ukupno upisanih 539 birača na izbore je izašlo 406, što je 75,4%.

Generalni konzul Srbije u Čikagu Damjan Jović je u izjavi za Serbian Tajms istakao da su ovi izbori bili najposećeniji do sada kada je u pitanju američka dijaspora pod jurisdikcijom njegovog Konzulata.

– Ovo je do sada najveće interesovanje za izbore u Republici Srbiji otkako se oni sprovode u Čikagu, čime možemo samo da budemo zadovoljni.

Na pitanje da li su izbori protekli u fer atmosferi, on je istakao da nije bilo problema.

-Imali smo posmatrače iz nekoliko koalicija. Radili smo zajedno i sve je proteklo u veoma korektnoj atmosferi, punoj uvažavanja.

Izvor: Serbian Tajms

Čikagoizbori
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva