:

:

TV Most

clock

Oktobar 04, 2019   13:17

0

238

Marković pozvao Srbe sa KIM da glasaju za Srpsku listu

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma pozvao Srbe na Kosovu i Metohiji da u nedelju, 6. oktobra, masovno izađu na parlamentarne izbore i glasaju za Srpsku listu.

"Glas za Srpsku listu je glas za Srbiju, a glas protiv Srpske liste je glas za OVK", naglasio je Marković u pisanoj izjavi.

On smatra da su dve stvari važne - prva je da svi Srbi glasaju za Srpsku listu jer time glasaju za svoju državu Srbiju, za opstanak i za jedinstvo.

"Druga je da Srbi masovno izađu na izbore u maksimalnom broju, jer onaj ko ne izađe daće glas listama OVK, jer to su sve albanske liste i jedna na kojoj se nalaze Srbi po nacionalnosti, ali Albanci po razmišljanju”, naveo je Marković.

On smatra da Albanci i deo međunarodne zajednice čine sve da raznim manipulacijama dovedu na vlast one Srbe koji podržavaju OVK liste, a oni mogu dobiti glasove samo od Albanaca i od Srba koji ne izađu na izbore, jer će njihove glasove Albanci popuniti.

"Izlaskom na izbore i glasanjem za Srpsku listu Srbi će pomoći prvo sebi, a onda i državi Srbiji, predsedniku Aleksandru Vučiću i šefu diplomatije Ivici Dačiću koji se svakodnevno teško bore da se u predstojećem dijalogu stvori što bolja pozicija za Srbiju i srpski narod i da se maksimalno pomogne Srbima na KIM, naveo je Marković.

Izvor: Танјуг

KiMSrpska listaizboriDragan Marković
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva