:

:

TV Most

clock

Jul 10, 2020   11:29

0

150

Mihajlović: Srbija na Kosovu se brani dogovorom

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da Srbiju na Kosovu i Metohiji neće sačuvati desničari „koji se busaju u grudi da je Kosovo srce Srbije“, niti oni koji misle da treba da ga priznamo jer nas na KiM nema mnogo i da ćemo tako lakše u EU, već da će se Srbija na Kosovu sačuvati dogovorom.

Ona je gostujući u jutarnjem programu TV Prva rekla da je zahvaljujući politici predsednika Aleksandra Vučića priča o statusu KiM vraćena za pregovarački sto.

"Pre njega, u vreme Tadića i drugih, nisu hteli da se o Kosovu razgovara. Vrednost politike predsednika Vučića je što mi danas možemo da pregovaramo. To je dug i težak proces, ali sve dok postoje pregovori, postoji i nada u mirno i kompromisno rešenje”, izjavila je ona.

Potpredsednica Vlade dodala je da bez dogovora nema ni pregovora, a da su alternativa tome sukobi koji nikome ne idu u prilog.

"Biće teško, biće pritisaka, ali mudro korak po korak možemo da dođemo do rešenja. To je dug proces, neće se rešiti kroz mesec ili dva, ili pre izbora u SAD. Mnogo će vode proteći dok ne dođemo do rešenja, uverena sam da predsednik Srbije vodi pregovore u najboljem interesu Srbije i svih njenih građana", zaključila je Mihajlović.

Izvor: Танјуг

KiMMihajlovićdijalog Beograda i Prištine
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva