:

:

TV Most

clock

Novembar 22, 2021   15:09

0

89

Mihajlovićeva: Kurti uplašen čovek, spreman na sve

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović ocenila je danas da je Albin Kurti spreman i na "pakt sa đavolom" samo da bi napao Srbiju i zastrašio Srbe na Kosovu.

Kurti je u intervjuu za zagrebački Večernji list optužio predsednika Srbije Aleksandra Vučića da želi "od Kosova da napravi nefunkcionalnu državu

U reagovanju na to, ona je istakla da Kurti iz dana u dan pokazuje da je uplašen čovek, koji je spreman na sve, samo da bi vratio glasače koji su od njega pobegli.

" Doživeo je fijasko na lokalnim izborima, te mu ne preostaje ništa drugo nego da svoje komplekse leči napadima na Srbiju i predsednika Vučića", izjavila je Mihajlovićeva.

Dodala je da je Kurtijev cilj onemogućavanje na svaki način formiranja Zajednice srpskih opština.

"Rečima da mu je Hrvatska uzor, rekao je sve. Nije mogao da sakrije svoju želju da učini isto ono što su Hrvati pod vođstvom Franje Tuđmana, kada su etnički proterali Srbe sa vekovnih ognjišta", navela je ona.

Dodala je da je Kurti doveo hrvatske generale da obuče njegove horde i da krenu u čišćenje Srba s Kosova.

"On je taj koji je prepreka miru, koji ne želi dijalog bez ucena i koji je protiv kompromisa", istakla je Mihajlovićeva.

Dodala je da je Beograd uvek govorio da je za postizanje dogovora i nikada nije ucenjivao Prištinu.

"Umesto što se bahati i preti, umesto što uslovljava postizanje svakog dogovora, što odbija Open Balkan, Kurtiju bi bolje bilo da stavi prst na čelo i da razmisli, jer će ga takvo njegovo ponašanje samo odvesti u propast", zaključila je Mihajlovićeva u pisanom reagovanju.

Izvor: Танјуг

KiMMihajlovićKurti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva