:

:

TV Most

Foto: RTV KiM

clock

Septembar 10, 2021   17:11

0

249

Ministarstvo prosvete Srbije: U školama na KiM i sledeće nedelje nastava na daljinu

Iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije danas je saopšteno da će se i sledeće nedelje nastava na srpskom jeziku u osnovnim i srednjim školama na Kosovu i Metohiji, odvijati u sklopu trećeg modela. To znači da će učenici nastavu i dalje pohađati na daljinu, odnosno “online”.

Takođe, na osnovu odluke Kriznog štaba, drugi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada (kombinovana nastava) primenjivaće se u VII i VIII razredu osnovnih škola na teritoriji 40 lokalnih samouprava u Srbiji.

U pomenutim lokalnim samoupravama treći model nastave (online) primenjivaće se u srednjim školama.

Ovi modeli organizacije obrazovno-vaspitnog rada primenjivaće se od 13. septembra 2021. godine na teritoriji sledećih opština i gradova: Kladovo, Petrovac na Mlavi, Nova Varoš, Priboj, Užice, Valjevo, Despotovac, Jagodina, Paraćin, Svilajnac, Rekovac, Ćuprija, Preševo, Novi Pazar, Bojnik, Veliko Gradište, Žabari, Boljevac, Zaječar, Knjaževac, Bajina Bašta, Prijepolje, Čajetina, Alibunar, Ljig, Bogatić, Ivanjica, Lučani, Doljevac, Niš, Bela Palanka, Vranje, Kraljevo, Raška, Tutin, Nova Crnja, Aranđelovac, Knić, Kragujevac i Topola.

U saopštenju resornog ministarstva navodi se da je usled širenja delta soja korona virusa doneta odluka o neophodnosti upotrebe zaštitnih maski za sve zaposlene, uključujući i one koji su potpuno vakcinisani, kao i osobe koje su preležale Covid-19.

Iz Kriznog štaba data je preporuka da učenici koriste zaštitne maske tokom boravka u školi.

Izvor: Radio Kontakt Plus

KiMMinistarstvo prosvete Srbijeonlajn nastava
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva