:

:

TV Most

clock

Decembar 01, 2023   15:02

0

161

Molina: Pozicija Španije u vezi s KiM čvrsta i principijelna

Ambasador Španije u Srbiji Raul Bartolome Molina izjavio je , u razgovoru sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem, da je pozicija Madrida u vezi sa Kosovom i Metohijom čvrsta i principijelna, kao i da Španija podržava dijalog između Beograda i Prištine, ali da nikada neće podržati priznanje samoproglašenog "Kosova".

Dačić je primio u oproštajnu posetu ambasadora Kraljevine Španije Raula Bartolomea Molinu, koji okončava svoj mandat u Srbiji, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova. 

Dačić je podsetio da je za vrema Molininog mandata realizovana poseta premijera Pedra Sančesa, koji je prvi predsednik Vlade Kraljevine Španije koji je došao u zvaničnu posetu Srbiji, kao i poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Madridu, za vreme koje se sastao sa španskim kraljem Filipom Šestim. 

Dačić je ukazao da je i u oblasti ekonomske saradnje postignut značajan napredak, kao i da je spoljnotrgovinska razmena između dve zemlje prošle godine prvi put premašila milijardu evra.

Ministar se zahvalio na čvrstoj poziciji Španije kada je reč o poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, odnosno po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, kao i kontinuiranoj podršci evrointegracijama Srbije.   

Molina je ukazao da treba dodatno produbiti ekonomsku saradnju dve zemlje i, u tom smislu, istakao značaj započete prakse održavanja poslovnih foruma i potpisanog Okvirnog protokola o finansijskoj i tehničkoj saradnji između Vlade Srbije i Vlade  Španije u oblasti infrastrukturnih projekata, koji bi trebalo da doprinese i povećanju španskih investicija, zaključeno je u saopštenju.

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g

KiMDačićMolinaŠpanija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva