:

:

TV Most

Foto: Kancelarija za KiM

clock

Mart 06, 2020   23:06

0

213

Mržnja Veseljija i prištinskih šovinista svojstvena kriminalcima i teroristima, ne Albancima

"Napad stranke Hašima Tačija i Кadrija Veseljija na Iva Andrića, Nikolu Pašića i Jovana Cvijića jeste šovinistički napad na nobelovca, najvećeg srpskog državnika 20. veka i najvećeg srpskog i balkanskog geografa, a time i na celokupno srpsko naučno, kulturno i istorijsko nasleđe", ocenio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

“To je izraz neznanja i duboko utemeljene političke nekulture kojoj je sve što ima srpski predznak, koliko god bilo veličanstveno i uzvišeno, samo podstrek za rasplamsavanje mržnje i rušilačkih nagona”, naveo je Đurić u saopštenju.

On je dodao da “ta ISIS-ovska strastvena mržnja prema svakoj drugoj kulturi, prema svemu tuđem i nepoznatom, nije svojstvo albanskog naroda, ali jeste svojstvo kriminalno-terorističkih poglavica koji su nasiljem i zastrašivanjem na Кosovu i Metohiji sebi prigrabili politički uticaj”.

“Ljudi poput Veseljija i ostalih prištinskih šovinista moraju biti prognani iz javnog života kako bi društvo na Кosovu i Metohiji imalo šansu za normalan razvoj”, istakao je Đurić.

Izvor: Saopštenje

KiMKancelarija za KiMĐurić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva