:

:

TV Most

clock

Decembar 07, 2021   18:58

0

111

MTS: Nemamo nelegalno postavljene bazne stanice i antene na KiM

Povodom vesti koja se juče pojavila u pojedinim medijima da je „porastao broj nelegalnih antena mobilne telefonije na severu i drugim delovima Kosova“, MTS d.o.o. se oglasio oštrim demantijem ovih navoda koji su izrečeni u navedenom članku.

"Mobilni operater MTS doo, u skladu sa Briselskim sporazumom i dozvolom Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (ARKEP) ima ograničen broj lokacija sa mobilnim baznim stanicama", saopštili su iz MTS.

Navode da su sve lokacije i mobilne bazne stanice uredno prijavljene i odobrene od strane Regulatorne agencije. Detaljne tehničke karakteristike tih mobilnih  baznih stanica su ažurirane i dostavljene toj agenciji u okviru redovnih aktivnosti izveštavanja.
"Iz tog razloga ističemo da MTS nema nelegalno postavljene mobilne bazne stanice, antene, niti sprovodi bilo kakve neovlašćene aktivnosti", navedeno je u saopštenju.

Ističe se i da ARKEP svojom sinoćnom objavom demantovao vest da je „porastao broj nelegalnih antena mobilne telefonije na severu Kosova“.

Regulatorna agencija je objavila da, zbog nekih zabrinutosti, vrši provere na terenu i da do sada nije uočeno da postoji "takvo kršenje".

"Posebno želimo da naglasimo da do sada MTS ima korektnu i konstruktivnu saradnju u vezi sa mnogim pitanjima sa Regulatornom agencijom. Takođe, sve svoje obaveze u vezi sa plaćanjem licenci i frekventnog opsega, realizujemo na vreme i nemamo dugovanja", saopštio je ovaj operater.

Naglasili su da se nadaju da će MTS uskoro biti u situaciji da kroz tender ili licitaciju dobije trajnu, teritorijalno neograničenu licencu kako bi svuda obezbedili kvalitetan prenos mobilnog signala i učiili ovo tržište još konkurentnijim, na apsolutno zadovoljstvo svih korisnika.

Izvor: Kosovo Onlajn

NTSanteneKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva