:

:

TV Most

clock

April 08, 2024   19:01

0

51

Nastavlja se potraga za telom Danke Ilić, direktor borskog ,,Vodovoda" podneo ostavku

Policija i dalje traga za telom male Danke Ilić. Pripadnici Sektora za vanredne situacije i Gorske službe spasavanja nastavili su pretraživanje Lazarevog kanjona i celokupno područje duž Zlotske reke. 

Majka osumnjičenog D. D. privedena na informativni razgovor, a tokom današnjeg dana se pretražuje drugi deo Lazarevog kanjona. Prvih 3,5 kilometara pretraženo je juče.

Gradonačelnik Bora najavio trodnevnu žalost

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić rekao je na konferenciji za novinare da se čuo sa ocem i bakom ubijene devojčice i izrazio im najdublje saučešće u ime Grada Bora i svoje ime, dodajući da su oni jaki i da se dobro drže, koliko je to moguće u ovom trenutku.

,,Ovo je velika tuga za sve nas koji živimo ovde u Boru. Veliku bol osećamo svi, ne samo građani Bora nego i država Srbija, cela Evropa i ceo svet. Teško je kada svi znamo da mlada osoba, dete, koje nije imalo prilike da proživi život, nastrada u ovakvom monstruoznom zločinu koji su počinili neki ljudi", naglasio je Milikić.

Novinarima i analitičarima je uputio molbu da istok Srbije, Bor i Vlahe koji žive na toj teritoriji ne stavljaju u kontekst loših ljudi, dodajući da na toj teritoriji živi 25.000 Vlaha.

Najavio je i trodnevni Dan žalosti kada, kako je naveo, za to dođe vreme.

Direktor borskog ..Vodovoda" podneo ostavku

Direktor borskog Javnog preduzeća ,,Vodovod" Goran Pavić podneo je jutros ostavku iz moralnih razloga, saopštio je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić. 

,,Iz moralnih razloga podnosim neopozivu ostavku na mesto direktora JKP ,,Vodovod" Bor, s obzirom na to da su osumnjičeni za ubistvo deteta zaposleni u ovom preduzeću i da postoji osnovana sumnja da su izvršili ovo gnusno ubistvo u toku radnog vremena, službenim vozilom u toku obavljanja radnog zadatka", naveo je Pavić u pisanoj izjavi medijima.

Pavić je najavio da će pokrenuti krivične i sve druge zakonom propisane postupke protiv dvojice osumnjičenih radnika, ali i svih drugih zaposlenih odgovornih lica u preduzeću koji su svojim propustom, činjenjem ili nečinjenjem doprineli da oni ostanu na slobodi 10 dana.

On je istakao da se javno preduzeće i on lično ograđuju u svakom pogledu, kako krivičnom, tako i materijalnom, od postupka i radnji osumnjičenih radnika.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva