:

:

TV Most

clock

April 11, 2019   9:25

0

458

Ne dozvoliti da Priština instalira Albance ili privatne Srbe

Predstavnici Srpske liste će učestvovati na izborima na severu Kosova i Metohije jer ne žele da dozvole Prištini da stavi pod kontrolu nad tim područjem i u srpske opštine "instalira Albance ili svoje privatne Srbe", poručili su danas lideri Liste Goran Rakić i Igor Simić.

 

Potpredsednik te stranke Igor Simić rekao je za TV Pink da bi dolazak bilo koga ko nije deo Srpske liste na čelo srpskih opština bio pokušaj da se prekine neraskidiva veza Beograda i Srba na KiM, što bi, navodi, bila katastrofa za opstanak Srba na KiM.

"Svesni smo svih svojih mana, ali niko ne može da kaže da se nismo borili za interese našeg naroda. Mi nismo dozvolili da budemo marionete bilo koga iz Prištine", rekao je Simić. 

On je istakao i da bi promena snaga na terenu posle izbora i izbor "marioneta Prištine" dovelo u pitanje i investicije koje dolaze iz centralne Srbije, odnosno 150 infrastrukturnih projekata u iznosu od dve i po milijarde dinara. 

Govoreći o ukidanju taksi, Simić je rekao da se stiče utisak da najmoćnije zemlje sveta koje pozivaju Prištinu da ukine takse zapravo jedno pričaju za javnost, a drugo kad se ugase kamere.

Simić je rekao i da su Srbi sa KiM odbacili proteste na severu "kao kukavičje jaje" koje je neko pokušao da im nametne. 

Komentarišući formiranje Saveza za Kosovo, Simić je rekao da je opozicioni Savez za Srbiju time pokazao kakav odnos ima prema Srbima sa KiM. 

"Imaju li Savez za Šumadiju? Ne, imaju Savez za Srbiju i Savez za Kosovo, oni su već podelili Srbiju i pokazali kakav odnos imaju prema Srbima. To je skup anonimnih likova sa Kosova predvođenih Radom Trajković, koja i ne živi na KiM i nema nikakvu podršku građana", rekao je Simić. 

I predsednik Srpske liste Goran Rakić rekao je da je raspisivanje izbora na severu samo jedan od pokušaja Prištine da stavi sever pod kontrolu.

On je naveo da poslednjih meseci deo međunarodne zajednice i centralnih vlasti iz Prištine pokušava da ujedini Kosovsku Mitrovicu, podeljenu na severni, srpski, i južni, albanski deo. 

"Raspisivanje izbora je pokušaj da zaokruže tu priču, jer su smatrali da ćemo mi bojkotovati izbore", rekao je Rakić i dodao da bi to bila aneksija svernog dela grada, jer u južnom delu ne živi bukvalno nijedan Srbin.

Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Petar Petković rekao je da je izlazak na izbore borba za goli život i interes srpskog naroda na KiM i dodao da će Srpska lista dokazati da ima ogromnu većinu na severu KiM.

"Umesto da se bavimo razvojem, ekonomski da se podignu srpske sredine, da se sagrade fabrike, bolnice, obnavlja infrastruktura, uspostavljaju mala i srednja preduzeća, mi moramo da se bavimo kampanjom, da dokazujemo da je reč o ljudima koji imaju većinsku podršku našeg naroda", rekao je Petković.

Izvor: T a n j u g

KiMSimićRakićPetkovićSzSizboridijalog
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva