:

:

TV Most

Foto: TASS

clock

Mart 20, 2022   15:52

0

102

Nebenzja: Opovrgnite bio laboratorije, izneli smo činjenice

Ruska specijalna operacija u Ukrajini otkriće još ružnih činjenica poput one o američkoj vojno-biološkoj aktivnosti na postsovjetskom prostoru, izjavio je danas stalni predstavnik Rusije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja.

"Zapad savršeno dobro razume da, kako se borbena dejstva nastavljaju i potencijal ukrajinske vojske smanjuje, pozicije kijevskih vlasti će slabiti, ali one žele da zadrže te pozicije po svaku cenu. Drugo, oni savršeno dobro razumeju da će, ako i kada se ostvare ciljevi specijalne vojne operacije, isplivati na površinu mnoge ružne činjenice, koje su do sada čuvane u tajnosti, ne samo o vojno-biološkim aktivnostima, već i o mnogim drugim stvarima", rekao je on u intervjuu za televiziju Rosia-1, preneo je TASS.

Prema rečima ruskog diplomate, smešno je pokušavati negiranje američke vojno-biološke aktivnosti u Ukrajini govoreći da Ujedinjene nacije to ne potvrđuju.

"To je smešno jer vojno-biološki razvoj... je tajna a priori. Oni koji se bave takvim aktivnostima nikada nikome ne podnose izveštaje o tome, uključujući i Sjedinjene Američke Države", objasnio je on.

On je pozvao zapadne nacije i Ukrajinu da prestanu da neosnovano optužuju Moskvu za propagandu.

Prema njegovim rečima, ako tvrde da informacije Rusije nisu tačne, trebalo bi da pruže dokaze za svoje tvrdnje.

"Ako možete da opovrgnete ovo što smo izneli, uradite to. Ali, prestanite da nas optužujete bez ikakvih osnova da se upuštamo u propagandu, jer smo izneli konkretne činjenice", naglasio je Nebenzja.

Izvor: T a n j u g

Vasilij NebenzjaUkrajinalaboratorijeSAD
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva