:

:

TV Most

clock

Decembar 31, 2023   8:04

0

81

Nebenzja: Ukrajinski napad na Belgorod predstavlja akt terorizma

Namerni neselektivni i kombinovani napad Oružanih snaga Ukrajine na ruski grad Belgorod predstavlja akt terorizma, izjavio je večeras stalni predstavnik Rusije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja na sastanku Saveta bezbednosti UN sazvanom povodom tog napada.

"Još jednom želim da istaknem da nije reč o napadu na vojne ciljeve sa mogućim posledicama po civilno stanovništvo, već o smišljenom terorističkom aktu usmerenom protiv građana", rekao je Nebenzja.

Nebenzja je ukazao da ukrajinsko granatiranje gradova u Rusiji svedoči o, kako je naveo, agoniji režima ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog i istakao da će svi organizatori i izvršioci terorističkog napada u Belgorodu biti kažnjeni, prenela je agencija RIA.

Rusija je iznenađena zbog ćutanja generalnog sekretara UN Antonija Gutereša u vezi sa napadom na Belgorod, rekao je Nebenzja na sastanku SB UN čije je održavanje zatražila Rusija nakon današnjih napada.

Što više pretnji Kijev stvara Rusiji, to će Rusija jače uzvraćati, naglasio je Nebenzja.

"Mislim da bi ovo svima trebalo da bude jasno", napomenuo je Nebenzja.

On je označio EU, SAD i Veliku Britaniju kao saučesnike u zločinima Kijeva.

Najmanje 21 osoba je poginula, uključujući troje dece, a 110 ljudi je povređeno, od toga 17 dece, u današnjem ukrajinskom napadu na Belgorod, rekao je načelnik te oblasti Vjačeslav Gladkov.

On je rekao da je u napadu oštećeno 30 stambenih zgrada, 344 stana, tri kuće i nekoliko javnih objekata, uključujući školu, licej i obdanište, kao i 50 automobila.

Izvor: T a n j u g; Foto: AP

NebenzjaBelgorodUkrajinaRusijaratSB UN
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva