:

:

TV Most

Foto: RTK2

clock

Januar 13, 2020   15:24

0

113

Neizvesno da li će se Kurti i Mustafa sastati deveti put

Prošlo je tri meseca od vanrednih parlamentarnih izbora, a u međuvremenu je održano osam susereta predsednika dve vodeće stranke, Pokreta Samoopredeljenja i Demokratskog saveza Kosova, Aljbina Kurtija i Ise Mustafa, koji su okončani bez rezultata po pitanju formiranja nove vlade, piše prištinski portal Ekonomija onlajn.

Demokratski savez Kosova je odbacio poslednju ponudu Samoopedejenja da u zamenu za funkciju predsednika parlamenta, na koju je već izabran Glauk Konjufca iz tog pokreta, DSK dobije ministarstvo više, odnosno da Samoopredljenju pripadne četiri, a DSK šest resora.

Član Predsedništva DSK Avdulah Hoti je na svom fejsbuk profilu napisao ranije da je rešenje u rukama Samoopredejenja, a danas je to ponovio i pedsednik DSK Isa Mustafa, nakon susreta sa američkim ambasadorom Filipom Kosnetom.

Naredni, deveti susret Kurtija i Mustafe, nije zakazan, a da li će uopšte biti održan ostaje da se vidi.

"Za sada ne postoji dnevni red za sastanak lidera Pokreta Samoopredeljenja Aljbina Kurtija i lidera DSK Isa Mustsfe", rekla je Arlind Manjuka za prištinski Gazeta Blic.

U međuvremenu Blic piše, pozivajući se na svoja saznanja, da Samoopredeljenje čeka odluku stranačkih organa DSK o njihovoj poslednjoj ponudi.

Hoti smatra da bi naredni susret Kurtija i Mustafe mogao da bude održan, ako Samoopredeljenje ponudi dogovor.

"Zainteresovani smo za sastanak, ali samo za sastanak radi dogovora, a ne za sastanak radi sastanka", rekao je Hoti.

Istovremeno, u prištinskim medijima se spekuliše da DSK namerava da formira vladu sa Alijansom za budućnost Kosova, Ramuša Haradinaja, koji je upravo juče podneo ostavku na lidersku poziciju u toj stranci i Socijaldemokratskom inicijativom NISMA, Fatmilja Ljimaja.

Član Samoopredeljenja, Elvis Hodža, pak, tvrdi na svom fejsbuk profilu da DSK po svaku cenu želi da formira postizbornu koaliciju sa Demokratskom partijom Kosova, Kadri Veseljija, sa kojom je bio u vlasti u prošlosti, kada je Mustafa bio kosovski premijer.

Izvor: Танјуг

KiMDSKSamoopredeljenje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva