:

:

TV Most

Foto: Kosovo Online

clock

Septembar 25, 2020   17:47

0

115

Ninić, trener koji osvaja pehare i stvara zvezde

Fudbalski trener iz Leposavića Nebojša Ninić može da se pohvali da je u svojoj dosadašnjoj karijeri, koja traje nešto više od dve decenije, uspeo da iz ove male sredine na severu KiM, u fudbalski svet pošalje značajna fudbalska imena.

Jedan od prvih momaka koji je ponikao u Leposavići i koji je svoj talenat pokazao i sa uspehom nastupao u zemlji i inostranstvu je bivši kapiten beogradskog Partizana Miroslav Vulićević.

Svoje prve fudbalske korake, na travnatoj podlozi stadiona kraj Ibra, napravio je i Nemanja Miletić koji je, nakon godina provedenih u startnoj postavi Partizana, fudbalsku karijeru ove jeseni nastavio u Saudijskoj Arabiji.

Znanje stečeno u rodnom Leposaviću sa uspehom pokazuje i Nemanja Milanović, koji je nastupao za Crvenu zvezdu iz Beograda, Lokomotivu iz Moske, italijanski Palermo, a sada nosi dres FK „Triglav“ iz Maribora.

Ninić u razgovoru za Kosovo Onlajn ističe da je svoju trenersku karijeru počeo 1997. godina, kada je kao student završne godine Fakulteta za fizičku kulturu u Prištini počeo rad sa mlađim kategorijama u FK „Ibar“ iz Leposavića.

On dodaje da je ponosan na svoj dosadašnji rad, ali naglašava da nema poseban recept po kojem otkriva talente koji kasnije iza sebe imaju uspešne karijere.

„Nema nekog posebnog recepta za otkrivanje talenata po kojem trener može da kaže ko će to od dečaka iz neke generacije postati profesionalni igrač i ko će napraviti uspešnu karijeru. Mi se trudimo da znanje koje imamo na najbolji mogući način prenesemo mladim fudbalerima, a njihov rad i upornost je presudna u tome da li će neko biti uspešan fudbaler ili ne“, kaže Ninić.

Mišljenja je da je za uspeh potreban i talenat, ali su svakako presudni rad, zalaganje i želja da se postane fudbaler.

„Ja često kažem da je put do postanka profesionalnog fudbalera jedan rudarski posao koji podrazumeva mnogo odricanja i žrtvovanja, da bi na kraju postali profesionalni fudbaleri i imali uspešne karijere“, kaže Ninić.

On ističe da i sada ima dečaka koji su u beležnicama fudbalskih skauta najvećih srpskih klubova i koji vrlo često na turnirima nastupaju za te klubove.

Ono što ga raduje i našta je ponosan je to što gotovo svi fudbaleri iz Leposavića i okoline, koji su uspešni u svom poslu, sa ponosom govore odakle su ponikli i gde su napravili svoje prve fudbalske korake.

„Dečaci koji su potekli iz FK ,Kosmet‘ ne kriju da su ovde počeli svoje prve fudbalske korake i obavezno kada su na odmoru posete i naš fudbalski klub. Desi se da neko od njih pokloni klubu po 10-15 lopti, a bilo je i ličnih poklona za mene u vidu dresova, trenerki, patika..“, govori Ninić.

Nakon prestanka postojanja mlađih kategorija u FK „Ibar“, Ninić je 2008. godine otvorio svoju školu fudbala FK „Kosmet“ u kojoj svakodnevno nove fudbalske korake i veštine stiče više od stotinu dečaka uzrasta od 5 do 14 godina.

Sa uspehom se takmiče u pionirskoj Ligi Zapadne Srbije gde se nalaze na sredini tabele, dok su na čelnoj poziciji u ligi - Raška, Novi Pazar, Tutin, gde nastupaju sa „petlićima“.

Više puta su se našli i u završnici „Mini – maksi lige“, a ove godine će sa generacijom 2008. nastupati u Šapcu, a sa 2011. godištem u Zaječaru.

Izvor: Kosovo online

KiMfudbalLeposavićNinić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva