:

:

TV Most

Foto: RTV Puls

clock

Jun 05, 2020   18:17

0

229

Nova učionica za predškolce iz Vitine

Članovi naše organizacije su danas, zajedno sa predškolcima iz Vitine, otvorili nove prostorije predškolskog odeljenja škole „Mladen Marković“. Budući predškolci će od septembra pohađati nastavu u učionici koja je opremljena novim nameštajem, tablama, igračkama i ostalim sredstvima za rad sa decom, navodi se u saopštenju dotavljenom redakciji RTV Puls.

Akcija preuređivanja stare ambulante u dvorištu hrama Svete Petke u Vitini, u koju je sada premešteno predškolsko odeljenje, završena je uz blagoslov Eparhije raško-prizrenske i novčanu pomoć donatora iz dijaspore Gorana Mekića, Sandre Janićijević i Violete Zafirovski.

Osnovna škola „Mladen Marković“ jedna je od najstarijih u Kosovkom Pomoravlju, a u zavisnosti od godine upisa, broji blizu trideset đaka. Međutim, ove godine u okviru školskih prostorija nije bilo dovoljno mesta za svu decu koja bi trebalo da krenu u predškolsko. Iz tog razloga ova akcija je od velikog značaja za decu i njihove roditelje, jer im pokazuje da je odgovornost i briga o vaspitanju i obrazovanju na svima nama. Đaci osnovnih i srednjih škola na teritoriji južne srpske pokrajine na takmičenjima osvajaju brojne nagrade. Oni su ponos svoga kraja i bez obzira na teške okolnosti u kojima odrastaju, u znanju ni malo ne zaostaju za vršnjacima iz drugih delova Srbije.

Zbog toga će naša organizacija svojim radom nastaviti da pomaže obrazovnim institucijama i da zajedno sa nastavnicima i profesorima omogućavamo bolje i savremenije obrazovanje deci i mladima na Kosovu i Metohiji, kaže se u saopštenju.

Izvor: RTV Puls

KiMVitinaKosovsko Pomoravlje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva