:

:

TV Most

clock

Decembar 09, 2023   12:41

0

195

Odbor za pomoć KiM će tokom predstojećih praznika podeliti paketiće deci sa Kosova i Metohije

Humanitarnu akciju "Obradujmo vaše vršnjake na Kosovu i Metohiji" u organizaciji Odbora za pomoć KiM podržalo je preko 65 osnovnih i srednjih škola Republike Srpske.

Oko 40 hiljada osnovaca i srednjiškolaca sakupilo je preko 50.000 KM za paketiće svojim vršnjacima, srpskoj deci na Kosovu i Metohiji, kao i Glini i Vrginmostu u Hrvatskoj.

U saopštenju Odbora se ističe da planiraju da u decembru i januaru podele preko 2.500 poklon paketića za Sv. Nikolu, pravoslavni Božić, srpsku Novu godinu i Sv. Savu.

Ovom velikom akcijom biće obuhvaćeno preko 30 osnovnih škola, odnosno preko 2.200 srpskih učenika na Kosmetu i oko 300 srpske dece u Hrvatskoj.

Deo sredstava nameniće se za lečenje. rehabilitaciju dece i mladih sa poteškoćama u razvoju, korisnike Dnrevnog centra "Podrži me - 9.januar" u Kosovkoj Mitrovici, kao i za opremanje centra. Njima je već podeljeno 200 paketića 3. decembra, na Međunarodni dan osoba sa invaliditem.

Ova velika akcija traje do 31.decembra i verujemo da će do tada još mnoge škole dati podršku, navodi se u saopštenju Odbora.

Iz Odbora upućuju veliku zahvalnost osnovnicima i srdnjoškolcima, direktorima i prosvetnim radnicima kao i mnogobrojnim porodicama iz Republike Srpske.

"Pozivamo sve humane ljude, javna i privatna prrduzeća, kao i institucije koje žele i mogu da se uključe u humanitarnu akciju i putem našeg Odbora pomognu i obraduju srpsku decu na Kosovu i Metohiji i Hrvatskoj.

Donacije mogu uplatiti putem žiro računa našeg Odbora 5551000034196445 kod Nove banke", stoji u saopštenju Odbora za pomoć KiM.

Izvor: TV Most, Saopštenje

Odbor za pomoć Kosovu i MetohijiRepublika Srpska
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva